Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

Stort set alle kommuner i hovedstadsområdet har lokale meldinger om glat vejrføre. Fredag bliver det endnu koldere, og en stor del af landet vil opleve dagsfrost.

Der er torsdag morgen risiko for is- og sneglatte veje i hele TV 2 Lorrys sendeområde. Det melder både DMI og Vejdirektoratet.

- Hvis man skal ud at køre skal man altså være ekstra opmærksom. Der kan være områder, som man ikke kan se er glatte, men som er det, siger Jakob Friis-Petersen, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter, til TV 2 Lorry.

Ifølge ham er der lokale meldinger om glatte kommuner i hele hovedstadsområdet. Det er kun Glostrup og Frederiksberg der går fri.

Vejdirektoratet har dog været ude at salte vejene torsdag morgen, så vejføret burde være nogenlunde, lyder det.

- Det handler bare lige om at være ekstra opmærksom, da der kan være områder, som ikke er blevet ramt med salt, siger Jakob Friis-Petersen.

Bil kørte ind i væltet træ

I løbet af dagen vil der komme plusgrader, men indtil klokken 12 plejer vejdikektoratet at opleve at temperaturen er risikofaldene, som Jakob Friis-Petersen, kalder det.

- Vejene når simpelthen ikke at blive varmet op, så helt indtil frokosttid, der skal man være opmærksom og så til eftermiddag er vejbanen forhåbentlig varmet lidt op, siger Jakob Friis-Petersen.

Der kan dog komme flere problemer fredag morgen, for her bliver det endnu koldere, og en stor del af landet vil opleve dagsfrost, melder TV 2 Vejret.

Både Nordsjællands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi skrev onsdag aften på Twitter, at man havde glatte veje flere steder i politikredsene og at bilister skulle køre efter forholdene.

I begge politikredse oplevede man også væltede træer på kørebanen på grund af kraftig blæst. I Midt- og Vestsjælland blev et enkelt træ påkørt af en bilist, dog uden at der var nogen personskade.

I Nordsjællands Politikreds førte det ikke til uheld.