Flere sogne er tæt på nedlukning – fredagens coronatal kan blive afgørende

Fem sogne i TV 2 Lorrys sendeområde opfylder forud for fredagens coronatal to ud af tre kriterier for at blive lukket ned.

Rungsted Sogn i Hørsholm, Muglegårds Sogn i Gentofte, Brøndby Strand Sogn i Brøndby samt Tingbjerg Sogn og Trinitatis Sogn i København.

Selvom de fem sogne måske ikke umiddelbart har mange ting til fælles, så har de i øjeblikket en ekstra.

For fredag eftermiddag kigger de formentlig ekstra godt med, når dagens coronatal bliver offentliggjort.

På forhånd opfylder de fem sogne nemlig to ud af tre kriterier for, hvornår et sogn automatisk bliver lukket ned.

Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Artiklen forsætter under faktaboksen

Sådan bliver et sogn automatisk lukket ned

Både antallet af smittede personer og positivprocenterne har de seneste syv dage været så høje i Rungsted -, Maglegårds -, Brøndby - og Tingbjerg Sogn, at sognene med stor sandsynlighed lukket ned, hvis incidenstallet for de seneste syv dage fredag runder 500.

I Trinitatis Sogn forholder det sig en smule anderledes. Her har der de seneste syv dage været 503 smittede per 100.000 indbyggere og en positivprocent på 3,3 procent, mens der har været 19 smittede.

Dermed er det antallede af smittede personer de seneste syv dage, der foreløbigt afholder sognet fra at lukke.

Artiklen forsætter under faktaboksen.

Sådan er situationen i de fem sogne

Fodboldfest har sendt Hørsholm faretruende tæt på lukning

Som TV 2 Lorry kunne fortælle tidligere fredag, er det et fodboldarrangement på Rungsted Gymnasium, som nu kan få vidtrækkende konsekvenser for den nordsjællandske kommune.

Her blev ni drenge onsdag i sidste uge således smittet med coronavirus.

Virusset har efterfølgende spredt sig til familie og venner og har på kort tid sendt smitte-tallene i op på stratosfærisk niveau.

Derfor forbereder Hørsholm Kommune sig på nedlukning fredag, oplyser borgmester Morten Slotved (K).

- Vi er steget markant de sidste to til tre dage. Vi er faretruende tæt på at nå grænsen for automatisk nedlukning, siger han til TV 2 Lorry.

quote Vi er faretruende tæt på at nå grænsen for automatisk nedlukning

Morten Slotved, borgmester, Hørsholm

Pop up-testcenter i Brøndby

Brøndby Kommune har man de seneste dage også været ekstra opmærksomme på den stigende smitte i hele kommunen og særligt omkring Brøndby Strand.

Derfor har kommunen blandt andet øget samarbejdet med sundhedsmyndighederne. Samarbejdet omfatter et pop up-testcenter, som fredag og lørdag er åbent i Søholthallen i Brøndby Strand.

Desuden vil test-ambassadører fra sundhedsmyndighederne fredag gå rundt i området omkring Brøndby Stand. Her vil de tale med borgerne og uddele pjecer på flere sprog med opfordringen om at lade sig teste.

Fredag formiddag har kommunen taget endnu et redskab i brug for at sænke smitten ved at sende sms'er ud til alle borgere med mobilabonnement i Brøndby Strand. Heri opfordrer kommunen blandt andet til, at borgerne blive testet tit og overholder coronaretningslinjerne.

Også i Gentofte Kommune har den stigende smitte fået kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed til at reagere.

I weekenden fik stigende smitte i alle aldergrupper således kommunen til at gå ud og opfordre til, at børn helt ned til to år blev testet.

- Vi opfordrer til, at man tager sit barn under armen, når man alligevel selv går ned og bliver testet, sagde Helene Rasmussen, direktør for social og sundhed i Gentofte Kommune, i den forbindelse til TV 2 Lorry.

Statens Serum Institut offentliggøre hver dag dagens coronatal klokken 14.00.

I forbindelse med den stigende smitte i Gentofte besøgte TV 2 Lorry forleden den nordsjællandske kommune. Se eller gense indslaget nedenfor.

For bare en uge siden indtog Gentofte Kommune en 38. plads over kommuner med mest smitte, hvis man kigger på de testjusterede incidenstal. Men siden er udviklingen gået den forkerte vej, og dagens nye tal viser, at kommunen nu er rykket helt op på en 7. plads. Derfor arbejder kommunen nu hårdt på at bremse den negative udvikling