Flere skal have øje for kartofler

Danskernes forbrug af kartofler falder og falder. Men nu skal et projekt på Institut for Fødevarekvalitet ved Aarhus Universitet forsøge at vende udviklingen. 20. januar skal et udvalg af kartoffelsorter afprøves på et panel af kartoffeleksperter og kartoffelelskere, skriver Landbrugsraadets magasin FoodCulture.

En gruppe af kokkestuderende skal tilberede kartoflerne på tre
forskellige måder og målet er at vurdere hvilke sorter, der
egner sig bedst til stegning, kogning eller mos. Prøvesmagningen
følger et forskningsprojekt der har strakt sig over tre år, hvor
forskere har analyseret en række kartoffelsorters egenskaber i
forhold til tilberedningsmetoder.

"Håbet er at vi kan få danskerne til at spise flere kartofler
- og at de kommer til at spise dem med glæde frem for af pligt",
siger seniorforsker Anette Kistrup fra Institut for
Fødevarekvalitet til FoodCulture.

Ifølge hende skal forskningsprojektet hjælpe forbrugerne til
at få den optimale kvalitetsoplevelse af de forskellige
kartoffelsorter så man undgår udkogte knolde, klistret mos og
tørre ovnstegte kartofler. Det handler om at vælge den rigtige
kartoffel til lejligheden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere