Flere skal behandles i København

Flere patienter fra Region Sjælland vil det kommende år skulle tage turen til københavnske privathospitaler for at få foretaget operationer i skulder, overarm, knæ og underben. Det er resultatet af den for nyligt overståede udbudsrunde på disse typer operationer i Region Sjælland, skriver DAGBLADET Ringsted.

Det ærgrer flere af privathospitalerne i regionen, der mener, at nye krav i udbudsmaterialet dette år forhindrer dem i at komme i betragtning til de opgaver, de ellers har lavet det seneste år.
- Det undrer mig, at Region Sjælland ændrer udbudsmaterialet, så det bliver umuligt for os at byde på det. Blandt andet fordi der nu er krav om, at vi skal have en MR-scanner, ligesom de kun vil have én udbyder til at tage sig af alle operationer inden for det enkelte område. Det kræver så stor kapacitet, at det kun er de store privathospitaler i hovedstaden, der kan være med, siger Thomas Grønbech fra Privathospitalet Sorana i Sorø.
Region Sjælland sender behandlinger i udbud for at sikre patienterne behandling inden for behandlingsgarantien på en måned. De behandlinger, de ikke selv kan nå, kan de sende til et af de privathospitaler, der har vundet opgaven i udbud.
Sidste år var det hovedsageligt privathospitalerne her i Region Sjælland, patienterne blev sendt videre til, da de vandt udbuddet - fremover skal patienterne til Københavnsområdet.
Formand for sygehusudvalget i Region Sjælland, Flemming Stenild (SF), kender ikke udbudsbetingelserne, som ikke har været vendt politisk.
- Men jeg kan ikke forestille mig, at man bevidst har lavet udbudsregler, der udelukker lokale privathospitaler fra at give tilbud. Det er selvfølgelig uheldigt, hvis borgerne skal rejse længere end højst nødvendigt, men hvis de skal køre efter bedste kvalitet og økonomi, så er det så det, siger Flemming Stenild.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere