Flere sager om boligsvindel i hovedstadsområdet

De 17 studerende i den konkursramte andelsforening AB Klostergaarden er ikke de eneste, der er blevet offer for svindlen.

Lignende bedragerisager har fundet sted i blandt andet i Kastrup, Valby og Frederiksberg.

Både hos udlejernes og lejernes forening er de rystede over den udspekulerede boligsvindel, hvor svindlere har opkøbt andelsboliger til spotpris flere steder i hvoedstadområdet og efterfølgende udlejer dem til bolighungerne studerende.

"Vi kender ikke helt præcist omfanget endnu. Vi ved, at det er foregået i Aarhus i to tilfælde. Vi ved, at det er foregået i Valby, Kastrup, på Frederiksberg og nu på Østerbro også. Så vi har kendskab til 10 eller 11 sager på nuværende tidspunkt", fortæller Torben Christensen, direktør for Ejendomsforeningen Danmark, udlejernes forening til TV2/Lorry.

Ifølge Torben Christensen omfatter svindelnumrene en større personkreds. Men ifølge TV2/Lorrys oplysninger går navnet Finn Christensen igen i samtlige sager. Han er forbundet med virksomheden STO Holding k/s, som også står som udlejer på alle lejekontrakterne i AB Klostergaarden.

"Vi har gjort det, at vi har politianmeldt den pågældende personkreds bag det her bedragerinummer og så håber vi, at politiet tager over og får lukket det her. Det er i vores interesse, at få lukket det her så hurtigt som overhovedet muligt", fortæller Torben Christensen, direktør for Ejendomsforeningen Danmark til TV2/Lorry.

Politiet efterforsker i øjeblikket svindelsagerne, og Claus Højte fra Lejernes LO frygter at flere lignende bedragerisager vil dukke op så længe boligmarkedet i københavnsområdet ser ud som det gør.

"Det her sker jo kun, fordi der er så meget tryk på det københavnske boligmarkedet. Der er så stort et behov for billigere og betalelige boliger. Så mange unge mennesker føler sig presset til, at gå ind i nogle ting, som de ikke rigtig kan overskue", siger Claus Løjte fra Lejernes LO til TV2/Lorry.

Alle de 17 studerende fra AB Klostergaarden skal i morgen torsdag mødes med Lejernes LO for at finde en løsning på deres boligsituation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere