Flere partier i motorvejs-oprør mod minister

Det er på høje tid at få gang i forhandlingerne om fremtidens infrastruktur, lyder det fra både opposition og regeringens støtteparti.

En ny regering betyder nye planer og nye aftaler.

Og efter folketingsvalget tilbage i juni sidste år stod det hurtigt klart, at den store trafikaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti var faldet fuldstændigt til jorden.

Det betød samtidig også et farvel til aftalen og finansieringen af to af aftalens mange elementer - en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen.

Ifølge den nye socialdemokratiske regering var det en alt for smal aftale, som mest af alt havde karakter af et valgoplæg. Og den nye transportminister Benny Engelbrecht (S) gjorde det klart, at han foretrak at indgå sin egen aftale, som var baseret på helt nye forhandlinger med et bredt flertal af partierne på Christiansborg.

Undren over manglende forhandlinger

Mere end syv måneder efter valget er forhandlingerne fortsat ikke påbegyndt. Til stor undren hos De Konservative, som kalder det på høje tid at indlede forhandlingerne.

- Det er et af de allerstørste samfundsproblemer, at der kommer mere og mere trængsel især i hovedstadsområdet. Vi har nogle beregninger, der siger, at trængslen kommer til at blive flerdoblet i løbet af de næste 10-15 år, og det er altså et meget stort problem, at der vil være hundredetusindvis af bilister, som hver dag sidder endnu mere i kø, end de gør i forvejen, siger Rasmus Jarlov (K).

quote - Det er enormt frustrerende som støtteparti, at man ikke kan få at vide af ministeren, hvornår vi skal i gang. Og hvor mange penge har vi at forhandle om.

Anne Valentina Berthelsen, transportordfører, SF

Også Venstre mener, at tiden er kommet, hvor enhver måneds venten på forhandling er en måned for meget.

- Borgerne i Nordsjælland har - hvis du spørger mig - ventet alt for længe på, at vi får færdiggjort Frederikssundsmotorvejen og forlænget Hillerødmotorvejen. Og derfor er det også dybt beklageligt, at regeringen fuldstændigt har udskudt infrastrukturforhandlingerne og stik imod deres egne valgløfter ikke leverer på det, vi andre leverede - en fuld finansieret aftale - så vi kunne være kommet i gang, siger Sophie Løhde (V).

Tidligere transportminister savner handling

Tidligere transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, savner også handling fra regeringen:

- Jeg synes jo, at regeringen skal komme på banen nu og sige - selvfølgelig vil vi lave motorvejen hele vejen til Frederikssund og selvfølgelig vil vi også lave motorvej hele vejen til Hillerød. Det er faktisk to meget, meget vigtige infrastrukturprojekter, som vi ud fra tallene kan se vil være en god investering for samfundet, siger Ole Birk Olesen.

Socialdemokraternes transportminister Benny Engelbrecht ønsker fortsat ikke at oplyse, hvornår han indkalder til forhandlinger, men skriver følgende til TV 2 Lorry:

"Jeg ønsker at indgå en bred og langsigtet aftale, der kan skabe ro om de kommende års investeringer i infrastrukturen. Det kræver grundige forberedelser, som jeg er i gang med. Jeg ser frem til at drøfte nye investeringer i infrastrukturen med partierne i det nye år."

Frustration hos regeringens støtteparti

Ifølge regeringens støtteparti SF vil det give rigtig god mening at forlænge og færdiggøre de to motorvejsstykker, men partiet vil ikke give nogen garantier forud for forhandlingerne.

- Det er enormt frustrerende - også som støtteparti - at man ikke kan få at vide af ministeren, hvornår vi skal i gang. Og hvor mange penge har vi at forhandle om. Så vi kan begynde at lave en strategi og lave nogle prioriteringer, siger transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, SF.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere