Flere og hurtigere tog giver bonus

Indsæt flere tog i timen, og gør nogle af dem til eksprestog, så strømmer passagerne til den kollektive trafik. Sådan kan man tolke den fremgang i passagertallet på 10 procent, som Lokalbanen oplevede sidste år. En halv million flere rejser blev det til på de fem nordsjællandske lokalbaner, der i 2009 kørte med tilsammen 5,4 millioner passagerer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Det er vi ret stolte af, for, for hvis man ser på trafikselskaberne tællerapporter for årets første 11 måneder, så placerer Lokalbanen sig som den hurtigst voksende sektor, selv foran den københavnske Metro, som lå på 7-8 procent vækst, siger adm. direktør for Lokalbanen, Rösli Gisselmann.
Fremgangen har været størst på Frederiksværkbanen, som i begyndelsen af 2009 fik ny køreplan med tre tog i timen hver vej, hvoraf det ene kører ekspres med færre stop. Det gav 211.000 flere passagerer, hvilket er 15,5 procent mere end i 2008.
- Det er dobbelt så mange som vi forventede. Når vi spørger passagererne, om de helst vil have hurtigere tog eller flere afgange, ligger svarende fifty-fifty, siger Rösli Gisselmann til Frederiksborg Amts Avis.
Næsthøjeste stigning er på Lille Nord med 11,6 procent flere passagerer. De 100.000 passagerer der forsvandt fra togene mellem Hillerød og Helsingør med særkøreplanen i 2008, er nu tilbage. På Gribskovbanen kørte 5,5 procent flere med togene og Nærumbanen oplevede en stigning på 6,4 procent.
Køreplanen for 2010, der trådte i kraft før jul, giver flere tog på Gribskovbanen og gør alle tog, der passerer Gilleleje, gennemkørende. Trods forbedringerne, er forventningerne til passagertallet i 2010 skruet ned.
-Vores største bekymring her i 2010 er den kommende renovering på s-togbanen mellem Hillerød og København, som går i gang nu, og hvor passagerer i lange perioder skal skifte mellem tog og bus. En stor del af vores passagerer skal videre fra Hillerød med s-tog. Vi har meldt videre til Movia, at det udgør en stor udfordring, og at vi ikke kan følge op på sidste års fremgang, men i stedet kommer til at tabe passagerer i år, siger Rösli Gisselmann til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere