Flere mænd er ofre for kvinders vold

Vold i parforholdet er ikke kun et problem, der rammer kvinder. Flere mænd end tidligere henvender sig til landets mandecentre, fordi de er blevet fysisk eller verbalt forulempet af deres kone eller kæreste. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I de tre første kvartaler af 2014 fik de to mandecentre i København og Aarhus i alt 3841 henvendelser. Heraf var 382 henvendelser fra mænd, der var blevet udsat for psykisk eller fysisk vold i parforholdet.

Dermed har mandecentrene fået 60 procent flere henvendelser om vold i forhold til samme periode sidste år. Derfor åbnede mandecentrene i København og Aarhus i denne uge et nyt initiativ, Voldmodmand.dk. Rådgivningen, der åbnede i går, hjælper mænd, der oplever psykiske eller fysiske overgreb i parforholdet.

"Vold mod mænd er et stærkt tabuiseret felt. Vi opfatter udviklingen som biprodukt af ligestillingen, og vi ser, at der er mere vold mod mænd i unge menneskers parforhold. Der er som regel en kraftig sammenhæng mellem psykisk og fysisk vold. Ofte bidrager mændene også selv til konflikteskaleringen enten ved at trække sig ind i sig selv eller ved at reagere aggressivt, " siger projektleder Jørgen Juul Jensen fra rådgivningslinjen Voldmodmand.dk.