Flere københavnske kirker skal lukkes

Stiftsrådet i København beslutter tirsdag aften, hvilke kirker der skal lukkes

For 16 måske 17 kirker i Københavns Stift er afgørelsens time nu kommet. Tirsdag tager Københavns Stiftsråd endelig stilling til, hvilke kirker der skal lukkes, hvorefter der bliver sendt en indstilling til kirkeminister Manu Sareen (R).

Men det er ikke kun i København, man diskuterer kirkelukninger, for der er ingen tvivl om, at der skal ske ændringer i folkekirken, mener forsker og lektor ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet, Hans Raun Iversen.

- Omlægning og afvikling med henblik på udvikling er en nødvendighed. Man kan ikke forestille sig, at den kirkelige aktivitet, der har været i 500 år, bare skulle fortsætte, siger han til Ritzau.

Ser man på, hvor mange kirker det giver mening at køre videre, mener han, der skal afvikles 10 procent i hele landet.

- Men det afhænger helt af de lokale kræfter. De allerfleste kirker kan sagtens fortsætte som såkaldte lejlighedskirker, siger han.

Lejlighedskirker, eller højtidskirker som de også kaldes, er kirker, som kun holder ganske få gudstjenester.

Men selvom man er imod kirkelukninger mange steder, er der åbnet for diskussionen, mener Inge Lise Pedersen, der er formand for Københavns Stiftsråd og Landsforeningen af Menighedsråd.

- Det har jo været helt tabu at lukke kirker, men nu vil nogen måske sige, at hvis det kan lade sig gøre at lukke kirker i København, så er det også muligt andre steder, siger hun.

- Men det er et meget forskelligt problem at lukke en middelalderlig landsbykirke i forhold til at lukke en kirke i København, understreger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere