Flere - især kvinder - vil være fodbolddommere

- Sorte svin, idiot og blinde nar. Det er ikke altid venlige bemærkninger, der flyver ud af munden på publikum eller for den sags skyld spillere mod en fodbolddommer i kampens hede.

Men selvom presset på fodbolddommere er øget hos både publikum og medier, er antallet af fodbolddommere faktisk blevet ved med at stige, skriver DR København.

Således er der på to år kommet 11,8 procent flere aktive dommere, viser nye tal fra DBU. Dermed er der nu 2952 fodbold dommere i hele landet.

Formanden for DBU?s dommmerudvalg, Finn Ryberg, glæder sig over de mange dommere.
Han påpeger, at det samtidig er lykkedes at fastholde flere dommere, selvom de ikke altid får den positive omtale, de fortjener.

- Vi skal også se det i den sammenhæng, at DBU i dag har nået det højeste antal aktive spillere indenfor fodbold nemlig 343.000. Derfor er der brug for alle de dommere, vi kan få fat i, så flere kampe især i de nedre rækker kan få en neutral person som dommer, siger han til DR København.

Samtidig viser tallene, at antallet af kvindelige dommere de seneste fire år er steget med hele 42 procent, så der i dag er i alt 47 kvindelige fodbolddommere.

Årsagen til den udvikling er ifølge Finn Ryberg, at man også ser et stigende antal kvindelige fodboldspillere. Men også de samme ting som de mandlige dommere oplever trækker hos kvinderne.

- Jeg hører fra mange, at de oplever at få en masse gode kompetencer - både sociale og ledelsmæssige - ligesom mange jo i forvejen rigtig godt kan lide fodbold, siger han.
Hvorvidt man i den nærmeste fremtid vil kunne opleve en kvindelig dommer i Superligaen er dog lidt usikkert.

- Mange mandlige fodboldspillere har nok stadig en indgroet kultur med, at det ikke er så godt med en kvindelig fodbolddommer. Men jo flere kvindelige dommere vi får, desto mere vil det argument blive udvandet. Og kommer der en kvindelig dommer, der har ligeså gode kvalifikationer som sine mandlige kolleger, ser jeg ikke noget til hinder for, at hun også kan dømme en superligakamp, siger Finn Ryberg.
Målet for DBU er i første omgang at nå op på 60 kvindelige dommere i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere