Flere fagforeninger og trafikordførere langer ud efter Metroselskabet

Virksomhederne skal tage ansvar og ansætte lærlinge. Det hører vi igen og igen. Nu viser det sig dog, at det byggeriet af den nye cityring - et offentligt byggeri til mere end 20 milliarder - selv kun har ansat to lærlinge.

Flere af fagforeninger og trafikordførere i Folketinget, langer nu voldsomt ud efter Metroselskabet. Enhedslisten vil have Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) til at redegøre for det lave antal praktikpladser i et samråd.

Læs også: En ny plan for lærlinge i metroen er på vej

Både Transportministeren og Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil tage sagen op med Metroselskabet. Metroselskabets direktør Henrik Plougmann Olsen siger, at selskabet har en målsætning om at øge antallet af praktiskpladser og at man håber, at en ny ordning der er i støbeskeen i øjeblikket, vil rette op på problemet.

"Hvis det viser sig, at den ikke virker efter hensigten, vil vi tage skridtet videre og undersøge mulighederne for at stille krav om praktikpladser i udbuddet af fremtidige metroarbejder", lyder det fra direktøren i en udtalelse fra Ritaus Bureau.

Henrik Dam Kristensen er klar til at gribe til handling, hvis den nye ordning ikke skaber flere praktikpladser:

"Virker den ikke, må der gribes til mere håndfaste midler fremover. Jeg ser frem til at høre nærmere om sagen på det førstkommende møde med Metroselskabet," siger Henrik Dam Kristensen til Ritzau.

Se mere i aften i Lorry 19.30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere