Flere elever fuppes på skønhedsskolerne

Unge, der drømmer om at lave smukke negle og tjekket makeup, skal tænke sig grundigt om, før de møder op hos én af landets mange private kosmetologskoler.

Foto: Lorry

Sådan lyder det fra brancheforeningen Dansk Kosmetologforening, der nu advarer vordende kosmetologer om, at useriøse uddannelser er i fremgang. Det skriver Avisen.dk.

"Det er fristende at springe over hvor gærdet er lavest og vælge en et-årig discount-uddannelse til 20.000 kr. Men her bør alarm-klokkerne ringe, for det er for billigt," siger Diana Sommer, formand for brancheforeningen Dansk Kosmetologforening til Avisen.dk.

Også i kosmetologernes fagforbund Dansk Frisør og Kosmetikerforbund har man længe været ked af tilstanden i skønhedsbranchen.

Wild West-tilstande, siger forbundsformand

"Visse steder i branchen er det ren 'Wild West'. Man har gennem årtier vænnet sig til, at tjene penge på eleverne, men omvendt har de ikke haft ret til en rigtig uddannelse," siger Poul Monggaard, forbundsformand i Dansk Frisør og Kosmetikerforbund til Avisen.dk.

Det lærte Christine Tegllund Hansen på den hårde måde. Hun havde betalt 15.000 kr. for et års uddannelse på Københavns Kosmetologskole. Efter hun havde lavet talløse neglebehandlinger og massager af skolens kunder, uden at modtage nævneværdig undervisning. Da hun bad om mere undervisning, blev hun smidt ud.

Ifølge brancheforeningen Dansk Kosmetologforening er

Christine én blandt det stigende antal kvinder og mænd, der brænder deres opsparing af på skønhedsuddannelser, der er alt for useriøse.

Antallet af brodne kar er eksploderet

"Jeg bliver ked af det, når nogen i branchen giver pigerne en drøm om en uddannelse og fremtid, og så skuffer dem", siger Diana Sommer, formand for brancheforeningen Dansk Kosmetologforening til Avisen.dk.

Ifølge Diana Sommer får dobbelt så mange danskere lakeret negle og lagt ansigtsmasker af professionelle i dag end for fem-ti år siden. Derfor eksploderer antallet af brodne kar blandt kosmetolog-branchens uddannelser disse år.

"Det går ud over kunderne og vores forretning. Men vi kan desværre ikke lukke de uddannelser, der ikke gør det godt nok," siger Diana Sommer til Avisen.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik