Flere bøder for ulovlig mobilsnak

Nordsjællanderne blæser på reglerne om kørsel og mobilsnak. Nordsjællands Politi udskev over en tredjedel flere bøder for at tale i håndholdt mobiltelefon i 2010 end året før.

I 2009 uddelte de nordsjællandske færdselsbetjente 2753 bøder for ulovlig mobilsnak, mens tallet er steget til 3652 i 2010. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er utrolig mange, der snakker i telefon, mens de kører. Det er en af de distraktionsfaktorer, som gør at sikkerheden lider et knæk. Når man kører, skal man være på, også selv om man er en rutineret bilist. Hvis man mentalt er på og overholder alle regler, sker der ingen ulykker, siger politikommissær Jan Perfeldt, der er leder af Nordsjællands Politis færdselsafdeling.

Men der er også lovlige ting, som kan være farlige for kørslen, påpeger færdselschefen.

- Hvis man skal være ærlig, er det ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt hensyn ikke ufarligt at være optaget af noget andet, mens man kører. Musikanlæg, børn i bilen, ipoden og andre ting, man sidder og ordner i bilen. Men det kan vi ikke straffe folk for, siger Jan Perfeldt.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis udskrev Nordsjællands Politi 51.474 bøder for overtrædelser af færdselsloven i 2010. Det er en stigning fra 2009 fra 47.669. Tilbage i 2007 var det samlede antal af trafikbøder 43.479.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere