Flere betjente brugte staven unødigt

Flere betjente slog unødigt med deres knipler på svenske fodboldtilskuere i Parken for tre år siden. Kun én af dem fik kritik af statsadvokaten, men det burde være mange flere, mente et enigt politiklagenævn.

Ola Janbecker fra Malmø var en af de svenske tilskuere, der blev slået af civilklædte betjente. Han fortæller, at det næsten var, som om betjentene var på amfetamin eller efedrin.
- De var helt speedede, næsten nervøse, siger han til TV AVISEN.
Ligesom 25 andre vidner mener han, at betjentene var alt for ivrige med kniplerne.
Kun en betjent fik kritik af statsadvokaten, men den vurdering er Politiklageankenævnet i København lodret uenig i.
I en rapport, som TV AVISEN er kommet i besiddelse af, står der, at "et enigt politiklagenævn finder det bevist, at en hel række betjente slog unødigt og uberettiget med politistavene".
- Nævnet fandt , at sagen skulle afgøres på en anden måde end den, statsadvokaten har gjort, siger formanden for Politiklagenævnet i København.
I Malmø sidder Ola Janbecker stadig med et sidste ønske: - Jeg ønsker, at politibetjenten får sin straf for det, han har gjort mod mig.
Statsadvokaten for København og Bornholm, Lise-Lotte Nilas, siger til TV AVISEN, at hun ikke har fulgt Politiklagenævnets indstilling, fordi der ikke var bevismæssigt grundlag for at sige, at der var tale om uberettiget magtanvendelse undtagen i det ene tilfælde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik