Flere arrangører kan få kompensation: - Det kan redde vores fremtid

Regeringen er kommet med en ny økonomisk håndsrækning til coronaramte arrangører.

Regeringen har nu besluttet at forlænge kompensationsordningen til arrangører, så den gælder frem til den 9. juni.

I sidste uge talte TV 2 Lorry med en hel række festivalarrangører, der trods stor usikkerhed knoklede videre med deres arrangementer.

På daværende tidspunkt kunne der nemlig kun søges kompensationen for arrangementer mellem d. 6. og 31. marts - på trods af at forsamlingsforbuddet allerede var forlænget til d. 13. april.

For Københavns store e-sportsfestival Copenhagen Games betød det, at de stod til konkurs.

quote Det er vigtigt, at vi skaber tryghed for arrangørerne i de kommende måneder, hvor situationen er stadig er usikker.

Simon Kollerup, erhvervsminister (S)

Nu forsøger regeringen at hjælpe flere arrangører: 

- Det er vigtigt, at vi skaber tryghed for arrangørerne i de kommende måneder, hvor situationen er stadig er usikker. Kompensationsordningen for arrangører udløb med udgangen af marts, men vi er som bekendt ikke igennem corona-udbruddet endnu. Derfor forlænger vi ordningen til et stykke ind i juni, så arrangørerne også kan få dækket tabet i den kommende tid, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Samtidig skal det undersøges, om kulturlivet er tilstrækkeligt dækket, eller om der er behov for yderligere tiltag, lyder det. 

Altafgørende for e-sportsfestival 

Kompensationsordningen omfatter arrangører af både festivaler, koncerter, sportskampe og lignende.

Ordningen gælder for arrangementer med over 1.000 deltagere eller 500 deltagere, hvis arrangementet er målrettet særlige risikogrupper.

Copenhagen Games har med deres aflysning måttet skuffe omkring 1500 internationale computerspillere og forventet 10.000 gæster. Man undersøgte både muligheden for at flytte arrangementet eller rykke det hele online, men det var ikke praktisk muligt. 

- Det her betyder jo, at der er mulighed for, at vi kan komme ud af coronakrisen uden at lukke ned permanent. Vi kiggede en konkurs i øjnene, siger Zahid Butt, direktør i Copenhagen Games, til TV 2 Lorry.

quote Det her betyder jo, at der er mulighed for, at vi kan komme ud af coronakrisen uden at lukke ned permanent.

Zahid Butt, direktør, Copenhagen Games

- Det kan redde vores fremtid, siger han. 

Direktøren tør dog ikke sænke skuldrene helt, før han har været igennem hele ansøgningsproceduren og med sikkerhed ved, at der venter dem en stor nok kompensation til at sikre fremtiden. 

-  Alt andet lige ser det bedre ud nu, understreger han. 

Stadig usikkerhed for sommer-festivaler

Også Roskilde Dyrskue ser ud til at være omfattet af ordningen, hvis de aflyser. 

- Det ville i givet fald være en alvorlig situation for os, ikke mindst rent økonomisk, men med en mulig kompensation, ville det ikke være uoverkommeligt, sagde Camilla Holck, der er presse- og kommunikationsansvarlig for Roskilde Dyrskue til TV 2 Lorry i sidste uge.

quote vis der ikke er en kompensation, vil det betyde, at vi vil prøve at lave støttearrangementer og andre koncerter og tiltag, som vi håber kan redde vores cashflow.

Peter Maarbjerg, bestyrelsesformand, Musik i Lejet

Der ligger dog stadigvæk en del festivaler på den anden side af 9. juni, som endnu ikke er sikret kompensation.

Fra musikfestivalen Musik i Lejet lød det, at kompensationen betyder rigtig meget for deres muligheder frem mod 2021:

-  Hvis der ikke er en kompensation, vil det betyde, at vi vil prøve at lave støttearrangementer og andre koncerter og tiltag, som vi håber kan redde vores cashflow, sagde bestyrelsesformand Peter Maarbjerg til TV 2 Lorry i sidste uge.

Og på Roskilde Festivals hjemmeside skriver man, at en aflysning kan blive alvorlig:

- Roskilde Festival er ikke forsikret i et omfang, der tager højde for en epidemi som coronavirus, så vi kan ikke svare præcist på, hvordan vi vil stå ved et eventuelt påbud om begrænsninger eller aflysning. Under alle omstændigheder vil situationen være alvorlig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere