Flere ældre skal på plejehjem

Svage ældre, som har behov for omfattende støtte for at klare sig, skal flytte på plejehjem langt tidligere, end de gør i dag. Det vil både give dem en bedre pleje og en større livskvalitet.
Det mener politikere i Københavns Kommune, der nu lægger op til et kontroversielt brud med et mangeårigt dogme i det danske velfærdssamfund om, at ældre skal være »længst muligt i eget hjem«, skriver Berlingske.
»I dag får for mange ældre truffet beslutningen om at flytte på plejehjem for sent. I mange tilfælde er det således en god løsning, fordi der er mulighed for at få hjælp døgnet rundt, hvilket vil give de ældre en øget tryghed,« siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), Københavns Kommune.
Ifølge et nyt reformprogram for ældreplejen vil Københavns Kommune starte dialogen med ældre, som modtager omfattende hjemmepleje, om at flytte i plejebolig på et tidligere tidspunkt. I dag begynder man dialogen, når de ældre er oppe på at få 20 timers hjælp i hjemmet om ugen. Fremover skal den dialog i gang, allerede når borgeren får 12-15 timers hjælp om ugen, fremgår det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere