Fjordmåler mod oversvømmelse

Halsnæs Kommune og Danmarks Metereologisk Institut (DMI) barsler med et nyt samarbejde, som kan give flere kommuner et forspring i kampen mod fremtidige oversvømmelser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Samarbejdet drejer sig om en vandstandsmåler ud for Frederiksværk i Roskilde Fjord, der er rykket ind på den kommunale ønskeseddel, efter at oversvømmelserne i halen på stormen Bodil ramte Halsnæs såvel flere andre nordsjællandske kommuner.

Måleren vil dog ikke kun komme Halsnæs til gode, og hos DMI lytter de interesseret til samarbejdstankerne.

- Det, vil jeg mene, er interessant for os. Det ville betyde, at vi kan give bedre varsler til kommunerne og forsyne vores modeller for hele landet med mere information og data, siger Knud-Jacob Simonsen, sektionsleder for land og farvand hos DMI.

DMI har i øjeblikket en måler i Roskilde og Holbæk, men ingen ved Frederiksværk, hvor vandet løber ind i fjorden.

Hvis den nye måler bliver en realitet skal den sende data til DMI, som herefter vil lave prognoser og tage kontakt til kommunen, når vandstanden nærmer sig et kritisk niveau. Det vil give kommunerne bedre tid til at forberede sig forud for stormflod.

- Under stormen og før oversvømmelserne blev vi advaret af DMI og kunne efterfølgende følge deres prognoser for Roskilde Fjord. Men med vores egen måler vil vi være endnu bedre forberedt, siger Rikke Hvelplund, miljø- og teknikchef i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere