Fjordforbindelse tæt på

Mens Sydsjælland kan glæde sig over udsigten til en ny Storstrømsbro i 2021, så er en ny fast forbindelse over Roskilde Fjord ved Frederikssund sat på endnu en pause i Folketinget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og selv om pausen kan vise sig at blive meget kort, ærgrer handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) sig over situationen.

- Frederikssund står med en kæmpe udfordring, og den skal løses.

Allerede da jeg var trafikordfører, forhandlede vi om en løsning, og nu ligger der faktisk et projekt på bordet, som staten er villig til at skyde penge i som et offentlige/privat partnerskab, og så strander det på, at Venstre tager fjordforbindelsen som gidsel for at få en motorvej mellem Holstebro og Herning, siger Pia Olsen Dyhr.

Venstre på Christiansborg vil ganske rigtigt ikke vedtage flere trafikprojekter sammen med regeringen, før pengene til den jyske motorvej er frigivet. Det vedstår Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen.

- Bolden ligger hos regeringen, og så snart pengene til motorvejen er frigivet til den motorvej, vi i øvrigt er enige om, så laver vi en bred trafikaftale, og den nye forbindelse over Roskilde Fjord står højt på dagsordenen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Aftalen kan meget vel komme allerede i dag, når finansordførerne mødes på Christiansborg kl. 13.30. Socialdemokraternes folketingsmedlem Anette Lind, der er valgt i netop Holstebro, oplyser, at pengene faktisk er på vej via besparelserne i Forsvaret.

Borgmester i Frederikssund, Ole Find Jensen (S) er fortrøstningsfuld.

- Politikerne på Christiansborg er enige om projektet her i Frederikssund, og jeg føler mig overbevist om, at der nok skal komme en løsning, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere