Fjordforbindelse på programmet

Kan man ikke få den, man elsker - må man elske den, man får.

Nogenlunde sådan kan den trafikpolitiske situation i Frederikssund og Hornsherred beskrives, efter at regeringens lovkatalog blev fremlagt ved Folketingets åbning tirsdag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

For selvom Frederikssund Byråd og aktive borgergrupper foretrækker en tunnel frem for en højbro - og en statsfinansieret forbindelse i stedet for den nu skitserede løsning med brugerbetaling på den ny bro, så er der glæde over at få planen regeringsbekræftet.

- Det er særdeles tilfredsstillende, at fjordforbindelsen nu officielt fremgår som en af regeringens planer. Det har været en lang kamp, og jeg vil ikke lægge skjul på, at der er tale om et kompromis, for vi havde foretrukket en tunnel og en forbindelse, hvor borgerne ikke skal betale for at krydse fjorden, siger Frederikssund-borgmester Ole Find Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

Bliver forbindelsen vedtaget i anden del af denne folketingssamling har transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) meddelt kommunen, at en forbindelse vil kunne færdiggøres i 2019.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere