Fixerum halverer mængden af narkoaffald i gaderne

Narkoaffald i københavnske gader er mere end halveret, siden Danmarks første fixerum åbnede på Vesterbro.

Over to kilo færre kanyler og andet narkoaffald ligger nu dagligt og flyder i Københavns gader efter åbningen af Danmarks første fixerum på Vesterbro i oktober sidste år.

Inden fixerummet åbnede, indsamlede Københavns Kommune i gennemsnit 3,7 kilo narkorelateret affald om dagen. I december 2012 blev der kun indsamlet 1,6 kilo i gennemsnit om dagen. Et fald på 2,1 kilo.

- Beboere og besøgende i København høster allerede nu frugterne af stofindtagelsesrummet. De nyeste tal viser, at der er langt færre kanyler i vores gader, siger socialborgmester i København Mikkel Warming fra Enhedslisten.

- Samtidig har stofindtagelsesrummet reddet liv og givet stofmisbrugerne mere sundhed og et mere værdigt liv, fortæller han.

Professionelt sundhedspersonale tilstede

Åbningen har betydet, at færre misbrugere fixer i opgange, bag skraldespande og i baggårde. I stedet foregår det under ordnede forhold i fixerummet med professionel sundhedspersonale.

Også Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), mener, at fixerummet er en stor succes for både narkomanerne på Vesterbro og for de øvrige beboere i bydelen.

- Vi har et ansvar for, at alle Københavns borgere har det så trygt og godt som overhovedet muligt. Det gælder også for dem, som kæmper med et stofmisbrug, siger Frank Jensen.

Brugte kanyler afleveres efter brug

I fixerummet får stofmisbrugerne udleveret rene kanyler, der afleveres efter brug og derfor ikke ender på gaden til gene for områdets beboere.

Sundhedspersonalet hjælper også stofmisbrugerne med at få behandling af sår og infektioner samt vaccinationer. Fixerummet fungerer samtidig som en bro til behandlersystemet.

Siden fixerummet åbnede, har 10 misbrugere taget en overdosis. Men med professionelt personale til stede overlevede de.

Siden åbningen og til og med den 31. december er der registreret 642 individuelle brugere af fixerummet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere