Firma tester el-varebiler i København

Eldrevne varebiler kan komme til at afløse de traditionelle varebiler, som står for renhold i Københavns Kommune. Danmarks største servicevirksomhed tester i øjeblikket el-varebilerne.

I løbet af efteråret gennemfører HedeDanmark og driftsleder Bibi Schrøder test af el-drevne varebiler på Amager og i København. Virksomheden udfører renhold for Københavns Kommune. Foto: Claus Boesen/ Media Press

Ingen røg og stort set ingen støj i gadebilledet. Det er bare nogle af fordelene ved de el-varebiler, som servicevirksomheden HedeDanmark tester i København og på Amager.

Formålet er at nedbringe udledningen af CO2, derfor testes de eldrevne varebiler i København og på Amager, for at se om de er et realistisk alternativ til virksomhedens 350 varevogne, som kører på fossilt brændstof.

- Økonomien skal selvfølgelig også være bæredygtig, og vi skal sikre os, at varevogne, der kører på el, også fungerer i praksis i København. Vi har som grøn servicevirksomhed en naturlig interesse i at få afdækket fordele og ulemper ved elbiler samtidig med, at vi sikrer os, at vi fortsat kan løse vores opgaver effektivt for københavnerne, siger driftsleder Bibi Schrøder Poulsen, der bl.a. er ansvarlig for løsning af opgaverne i det centrale København og på Amager.

HedeDanmark er Danmarks største servicevirksomhed. Virksomheden, der udfører renholdelsesopgaver for Københavns Kommune har blandt andet også udviklet ny teknik til at bekæmpe ukrudt, hvilket kan reducere brugen af sprøjtemidler med 90 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik