Fire mænd er skudt ned i København

Fire mænd er hospitalsindlagt efter tre skudepisoder i og omkring København. Mindst to af episoderne menes at være en del af bandekonflikten.

Efter længere tid med relativt ro bragede skuddene torsdag løs på en af de voldsommeste aftener i og omkring København. Fire personer, alle af anden etnisk oprindelse end dansk, blev ramt af skud ved tre skudepisoder.

Et skyderi i Kroghsgade på Østerbro havde med sikkerhed intet med de andre at gøre, da der ifølge politiet var tale om et røveri, der gik galt.

Den 46-årige indehaver af Vinyl Bar blev passet op af fire hætteklædte mænd, da han sidst på aftenen forlod sin forretning. Han satte sig til modværge, og under den efterfølgende tumult blev han ramt af et skud.

Kort forinden blev der affyret flere skud i Heimdalsgade på Nørrebro. Her blev to personer ramt. Den ene, en mand på 22 år, blev bragt til Bispebjerg Hospital, mens nogle venner bragte den anden - en mand på 20 år - til Rigshospitalet, hvor de alle fire blev anholdt, da de nåede frem.

I Heimdalsgade fandt politiet to biler med skudhuller. Skyderiet på Nørrebro var formentlig en del af bandekonflikten, forklarer politiet.

- Der er meget, der tyder på, at de tre skyderier på Østerbro er banderelaterede, siger efterforskningsleder Tommy Keil og tilføjer, at der i alle skudepisoderne er blevet brugt håndvåben.

Efterforskningslederen ønsker ikke at oplyse, om der er beslagslagt våben ved anholdelsen af de to mænd, der tidligt fredag blev anholdt i en bil med skudhuller ved Viborggade/Silkeborggade. De sigtes for forsøg på manddrab og fremstilles senere på dagen i grundlovsforhør.

Det er endnu uvist, om skyderiet på Nørrebro har forbindelse til et opgør i Herlev tidligere på aftenen. Her blev en 22-årig såret af skud i halsen, mens en anden brækkede ryggen under det voldsomme opgør.

Skudofferet blev hentet af en ambulance på Herlev Hovedgade. Opgøret fandt næppe sted her, og politiet har endnu ikke fundet gerningsstedet. Da offeret blev bragt til Herlev Sygehus stod 10 venner og familiemedlemmer og ventede på ham, og de blev alle anholdt.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er det uvist, om der var tale om et narkoopgør eller et opgør i forbindelse med bandekonflikten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

krusemyntegade.jpg

playHøjesteret sætter punktum i usædvanlig nabostrid

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere