Fire kommuner vil løfte i flok

Skal du bruge genoptræning eller hjælp til at kvitte smøgerne, kan du fremover blive henvist til nabokommunen, skriver DAGBLADET Køge.

Det kan blive en af visionerne i et styrket samarbejde mellem de fire kommuner Solrød, Greve, Stevns og Køge, der har slået pjalterne sammen under fællesbetegnelsen København Syd. Samarbejdet vil ikke udviske kommunegrænserne, men på en række områder som sundhed, uddannelse, erhvervsudvikling vil de blive usynlige for borgerne. Målet er at høste stordriftsfordelene ved en storkommune uden egentligt at blive det. Tilsammen repræsenterer de fire kommuner 150.000 borgere, og en skyggekommune i den størrelsesorden vil gøre det billigere at tilbyde og fastholde ekspertise på en række sundhedsområder.
Borgmestrene i de fire kommuner afviser alle, at samarbejdet er første skridt mod en egentlig sammenlægning.
- Det ligger slet ikke i kortene, men der er nogle opgaver, der bedst kan løses i et samarbejde på tværs af kommunegrænserne og andre, der kan klares lokalt, siger Køges borgmester Marie Stærke (S).
Solrøds borgmester Niels Hörup (V) har heller ikke noget ønske om at nedlægge sin kommune.
- Sådan lidt populært sagt, så får vi på denne måde alle fordelene ved en storkommune, mens vi undgår ulemperne, fordi vi bevarer vores nærdemokrati, siger Niels Hörup til DAGBLADET Køge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik