Fire er fængslet for grov udnyttelse af rumænere

I alt otte personer blev anholdt i en sag om tvangsarbejde. Fire af dem er nu fængslet.

Tre mænd og en kvinde er mandag aften i et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør blev fængslet i 14 dage i en sag om blandt andet menneskehandel.

I alt blev otte personer anholdt, da politiet mandag morgen slog til i sagen, der drejer sig om grov udnyttelse af udlændinge i rengøringsbranchen.

Sagen drejer sig om tvangsarbejde, hvor rumænske rengøringsfolk er blevet udnyttet, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Fagbladet 3F er de nu fængslede en 39-årig mand, hans 43-årige samlever, en 20-årig søn og en 28-årig mand, der alle har rødder i Serbien.

Bladet skriver, at de anholdte har udnyttet to rumænske rengøringsfolk i flere år. De boede på de anholdtes altan i et socialt boligbyggeri.

De fire fængslede er derudover sigtet for, at have udarbejdet i alt 21 ansættelseskontrakter for de rumænske ofre for tvangsarbejde og for at have underskrevet kontrakterne med falske underskrifter.

De er også sigtet for, at have udfyldt og underskrevet feriekort på vegne af de to ofre og på den måde franarret dem feriepengene.

Både den 39-årige mand og hans 43-årige samlever har været underleverandører for Danmarks næststørste rengøringsselskab Forenede Service.

De er begge sigtet for at have modtaget henholdsvis 1,3 millioner kroner og 720.000 kroner fra Forenede Service uden at betale skat.

Den 39-årige er desuden sigtet for at have solgt eller forsøgt at sælge 90 biler og seks scootere til en samlet pris på 1,46 millioner kroner uden at betale moms eller skat.

I flere tilfælde blev bilannoncerne betalt med hævekort, som var oprettet i de to ofres navne, skriver Fagbladet 3F.

Grundlovsforhøret over de fire nu fængslede foregik for lukkede døre, så det har ikke været muligt at få oplyst, hvad de har forklaret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere