Fire døde i tragisk arbejdsuge

Tirsdag, onsdag og torsdag var tragiske døgn, når det gælder ulykker i forbindelse med arbejde. De tre døgn kostede livet for en chauffør, en stilladsarbejder og to mænd, der fældede træer. Det skriver Fagbladet 3F.

Arkiv Foto: TV2/Lorry

De fire ulykker betyder, at 2013 starter mere hidsigt end 2012. I januar 2012 skete to dødsfald i forbindelse med arbejde.

Til gengæld oplyser Arbejdstilsynet, at arbejdsulykker kostede fire liv i februar 2012.

Dermed kan uge fire i 2013 ende med at fylde meget i Arbejdstilsynets triste opgørelse, som tæller arbejdsulykker, der koster liv. Det er endnu usikkert, om alle de fire ulykker skal med i den officielle statistik. Men Arbejdstilsynet er med i undersøgelserne af alle ulykkerne.

De fire dræbte i 2013 kommer fra de brancher, der normalt topper listen over dødsulykker: Byggeri, transport samt landbrug og skovbrug. De er traditionelt farlige brancher, der indebærer en større risiko for, at ansatte rammes af en alvorlig arbejdsulykke.

I 2012 bød landbruget på mange dødsulykker. Videncenter for Landbrug i Skejby ved Aarhus vurderede i december, at krisen kan være en del af forklaringen. Landbruget blev ramt af 15 dødsulykker i 2012. Det er lige så mange som i 2006.

Også byggeriet bød også på en særlig statistik. Her skete otte dødsulykker i 2012. Fire af dem ramte polakker, der var på arbejde i Danmark. Det oplyser Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik