Festivaldirektør lånte skattekroner til sig selv

I dag forventes 160.000 festglade mennesker fra hele landet at indtage Københavns gader, når gadefestivalen Distortion går i gang. Københavns Kommune, Kulturministeriet og Region Hovedstaden støtter i år den populære festival med over 2 millioner kroner. Men i kulisserne bag Distortion er der rod i regnskaberne, skriver Politiken onsdag.

Af Politikens gennemgang af festivalens økonomi fremgår det, at festivalens direktør, Thomas Fleurquin, flere gange har taget lån på op til 120.507 kroner i sin egen virksomhed, der står for at afvikle Distortion - en praksis, som er i direkte strid med selskabsloven, ifølge flere statsautoriserede revisorer, som Politiken har talt med.

»Lånene, som han laver til sig selv, optræder flere gange i regnskaberne. Det virker, som om han bruger det som en slags kassekredit, når han mangler penge. Det er ulovligt«, siger lektor og statsautoriseret revisor ved Institut for Regnskab og Revision på CBS Lars Kiertzner til Politiken.

Festivaldirektør Thomas Fleurquin erkender de ulovlige lån, men understreger, at han har betalt pengene tilbage. Hans fokus ligger på festen i Distortion, forklarer han.

»Jeg er ikke dygtig til administration. Jeg ved ikke helt, hvad man må eller ikke må«, siger Fleurquin til Politiken.

Ud over lånene har festivalens revisor indskrevet et forbehold i regnskabet om, at han ikke kan være sikker på, at indtægterne fra Distortion 2010 er korrekt registreret. Det har Distortion ikke oplyst i sit regnskab til Københavns Kommune, der ellers skal godkende festivalens regnskaber for at udbetale støttepengene.

Festivalen fik i 2011 et underskud, der nu viser sig at være på 780.000 kroner.

Politiken har forsøgt at forelægge regnskabsrodet for kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) siden lørdag, da Allerslev spiller en stor rolle i Distortions kommunale blåstempling, men hun har ikke ønsket at kommentere sagen over for Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere