Festival vælter sig i frivillige

Det har været lettere end de tidligere år at få fat i frivillige til årets Roskilde Festival, skriver DAGBLADET Roskilde.

I de tre foreninger, som DAGBLADET har talt med, er der forlængst meldt udsolgt, hvad angår job til de frivillige, og alle tre steder meldes der om cirka 30 personer på venteliste til et frivilligt job på årets festival.
- I de 10 år, jeg har været frivillig på festivalen, har vi aldrig haft så nemt ved at skaffe folk. Vi skulle bruge 90 frivillige, og allerede 1. maj var vi i mål. Jeg har opgivet at skrive flere på venteliste, da det vil være at snyde dem, hvis de tror, de har en chance for at komme til at arbejde for os, siger Robert Engelsholm, der er ansvarlig for HØJ-Håndbolds frivillige på årets festival.
Han tvivler dog på, at det er finanskrisen, der gør det lettere at finde ulønnet arbejdskraft.
- Det er mest studerende, vi har med, og de er næppe så hårdt ramt. Men det kan da godt tænkes, at de lidt ubevist holder på deres penge og i stedet tager de 24 timers arbejde, siger han.
Også hos Gundsølille SG&IF er der lukket for tilmelding og 30 på venteliste.
- Vi skal bruge 10 mere end sidste år, og alligevel er det en måned siden, jeg lukkede for tilmeldingen. En årsag kan jeg ikke lige give, men en ting, vi har lagt mærke til, er, at vi i år ingen svenske frivillige har. Det plejer vi ellers, siger Susanne Rudbeck fra Gundsølille SG&IF's festivalgruppe.
I JGI-Gymnastik plejer det at være lidt af en kamp at få enderne til at mødes i de år, hvor der også er landsstævne - som i år. Men også her er ventelisten kravlet op på 30 personer.
- Jeg tror ikke, det er fordi de unge sparer på pengene. Det eneste, jeg kan pege på hos os, er, at vi har sat gang i tilmeldingen til at arbejde frivilligt en måned tidligere, end vi plejer, siger Mikkel Brink fra JGI-Gymnastiks festivalgruppe.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lundtoftegade nørrebro

København skyder millioner i ansigtsløft til særlige områder på Nørrebro og Amager

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere