Festival-frivillig var kokain-pusher

Den 40-årige Henrik Lind fra Gadstrup ved Roskilde er blevet idømt et års fængsel for salg af kokain fra Roskilde Festivals medarbejderområde. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Retten i Roskilde betragtede det som en skærpende omstændighed, at Henrik Lind havde medarbejderarmbånd til Roskilde Festival, hvor han sidste år blev afsløret som kokain-pusher.

Det var anden gang, Retten i Roskilde behandlede sagen. Første gang tilstod Henrik Lind og blev idømt ni måneders fængsel, men den dom blev ophævet af Østre Landsret, fordi der ikke var overensstemmelse mellem det, han havde erkendt i retten, og de paragraffer, han blev dømt efter.

Da sagen kom for retten på ny, fortalte Henrik Lind, at han havde købt 100 gram kokain som fællesindkøb for en form for hyggeklub, som plejede at mødes hjemme hos ham i Gadstrup. Da de skulle sammen på festival, kunne de spare penge ved at købe kokain sammen. det var derfor, han lå inde med den store mængde narko i sin campingvogn, der var stillet op få hundrede meter fra en af festivalens medarbejderindgange. Narkoen skulle kun være fordelt mellem klubbens medlemmer uden fortjeneste, bedyrede han i retten.

Retten lagde dog vægt på beviserne imod ham, eksempelvis fund af digitalvægt, pølsemandsposer og - i hans hjem - en kaffedåse med falsk bund og et plasticbæger med 13.200 kroner, som efter rettens overbevisning stammede fra salg af kokain, skriver DAGBLADET Roskilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik