Ferietrafik uden problemer: "Det er gået overraskende godt"

Vejdirektoratet forventede travlhed på vejene på første dag i efterårsferien. Sådan gik det dog ikke - i hvert fald ikke i hovedstadsområdet.

Arkivfoto. Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Mange har i dag pakket bilen og er taget afsted på efterårsferie, og for langt de fleste er køreturen forløbet helt uden tæt trafik og kødannelser på motorvejene i hovedstadsområdet. 

- Det er gået rigtig godt. Trafikken er gledet fint. Nogle enkelte steder har man lige været nede i fart, men det har været i småtingsafdelingen, fortæller Nicholas Petersson, der er vagthavende hos Vejdirektoratet.  

Læs også Corona-epidemien giver overraskende trafik-gevinst

Det store flow udeblev

Forventningen var ellers en anden hos Vejdirektoratet. Forleden blev der udsendt en trafikprognose, hvor især lørdag i tidsrummet 11 til 14 blev spået til at være en periode med stor risiko for forlænget rejsetid -  især på motorvej E20 i vestgående retning fra hovedstadsområdet mod Jylland.

- Det er overraskende. Vi har ikke set det store flow mod Jylland, som vi havde forventet, fortæller Nicholas Petersson, der tilføjer, at kødannelserne primært har været på E45 Sønderjyske Motorvej. 

Trafikken på Øresundsbroen og trafikken til de store sommerhusområder i Nordsjælland er i det store hele også afviklet uden problemer. 

Læs også Om lidt starter ferietrafikken - og den bliver mere trængt end normalt

Gået med 'livrem og seler'

Vagthavende Nicholas Petersson fortæller, at man er gået med 'livrem og seler' i trafikprognosen. 

Det skyldes en forventning om, at mange vil tilbringe den kommende uge i sommerhus i Danmark, ligesom man så det i sommerferien, hvor der af den årsag var tæt trafik mange steder på de store rejsedage. 

Fordi det udeblev i dag, forventer Vejdirektoratet nu, at det samme vil gentage sig på den store hjemrejsedag på næste lørdag.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik