26 kommuner i Lorryland er nu på bekymringsliste

26 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde overskrider nu myndighedernes bekymringsgrænse. Se listen nede i artiklen.

Flere og flere kommuner registrerer et bekymrende antal smittede med coronavirus, og hovedparten af dem ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det fremgår af søndagens opgørelse fra Statens Serum Institut over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner i løbet af de seneste syv dage.

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere, og hvis en kommune overskrider den grænse, vil den blive fulgt nøje.

I alt 45 kommuner overskrider søndag bekymringsgrænsen. Det er en stigning fra dagen før, hvor 43 kommuner overskred grænsen.

26 af kommunerne på beskymringslisten ligger i TV 2 Lorrys sendeområde, som sammenlagt omfatter 34 kommuner. Det er en flere end i går lørdag. 

En af de nu mørkerød kommuner er Hillerød: 

- Vi reagerede allerede i onsdags, da vi kunne se, at vi gik i rødt. Så der besluttede vi at sende alle medarbejdere, der ikke har direkte borgerkontakt, hjem og arbejde de næste 14 dage. Derudover har vi sendt retningslinjer ud til alle vores decentrale enheder om, hvordan de skal forholde sig både i forhold til at huske retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, men også detaljeret om, hvordan de skal forholde sig, hvis de har smittede lokalt. Vi har sendt materiale ud til erhvervslivet, butikkerne i Hillerød, uddannelsesinstitutioner, kulturlivet og foreningslivet, hvor vi beskriver den nuværende situation og igen understreger vigtigheden af at følge retningslinjerne, skriver Hillerøds socialdemokratiske borgmester, Kirsten Jensen, i en mail til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Og så er vi gået i gang med at aflyse/rykke en del arrangementer, blandt andet litteraturfestivalen Ordet er Løs. Vi kan ikke se, at smitten er koncentreret om særlige områder, det er bredt ud over hele kommunen. Men vi er meget opmærksomme og mødes igen i vores beredskab de kommende dage for at se, om vi skal gøre endnu mere, end vi har gjort.

Sjælland dominerer bekymingslisten

De fem hårdest ramte kommuner i landet ligger alle på Sjælland.

Det er vestegnskommunerne Vallensbæk, Herlev, Ishøj og Albertslund. Nummer fem på listen af Slagelse på Sydvestsjælland.

Her kan du se de kommuner, der har flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i den seneste uge:

Disse kommuner har flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i den seneste uge

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

gfnfgn

Akutberedskabet opfordrer borgere i Københavns nordvestkvarter til corona-test inden genåbning

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

20070614-190907-5-1920x1284we

Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere