Fem oplevelser i Lorryland: Det kan du lave i weekenden

I denne weekend kan du og din familie opleve spændende historier fra gamle grave, festival på gamle knejper og en falkoneropvisning

Fortællinger fra graven – når de døde bliver vækket til live

Er du klar til at opleve de døde blive vækket til live?

I weekenden giver Nationalmuseet en helt særlig rundvisning for børn og unge med udgangspunkt i fire forskellige grave. Rundvisningen hedder "Fortællinger fra graven", hvor der i de forskellige grave er placeret en masse små ledetråde, der alle tegner et billede af, hvordan hverdagen var for vores forfædre for flere årtier siden.

Du kan blandt andet møde Bjørn fra stenalderen, der oplevede et dramatisk og skæbnesvangert angreb på sin boplads. Rundvisingen er for børn, der skal ledsages af mindst én voksen.

Hvis det ikke passer så godt i den kommende weekend, Så har du også mulighed for at besøge udstillingen i hele efterårsferien. Her er der rundvisning både kl 10:30 og kl 12.00 alle dage.

Hvor og hvornår

Nationalmuseet i København

Lørdag d. 5 og søndag d. 6, begge dage kl 12.

Rundvisningen er inkluderet i entrebilletten.

Læs mere her.

Fotograf: Thinkalike.dk
Fotograf: Thinkalike.dk

Knejpe Festival – Liv og glade dage i Helsingør

Nu har du mulighed for at få en god svingom og en festlig aften på de lokale knejper i Helsingør. Hele ni knejper lægger lokale til intet mindre end 60 koncerter. Knejpe Festival er også med til at fejre Helsingørs historie som søfartsby gennem århundreder.

Temaet til årets festival er "den amerikanske drøm", da der tilbage i 1800-tallet emigrerede omkring 300.000 danskere til USA. Dette vil Knejpe Festival fejre med forskellige temakoncerter rundt omkring på knejperne.

Festivalen strækker sig fra kl 19.30 til kl 23.00 lørdag den 5. oktober på de 9 forskellige knejper.

Hvor og hvornår

Festivalen foregår spredt ud over 9 knejper i Helsingør. Priser varierer mellem de forskellige koncerter. Læs nærmere om, hvor og hvornår her.

Fotograf: Falkonergaarden.dk
Fotograf: Falkonergaarden.dk

Falkoneropvisning i Fredensborg – Rovfugle i fuld firspring

Falkonergården inviterer til falkoneropvisning i Fredensborg. Her kan du opleve de store, prægtige falke på tæt hold, når de dygtige falkonerer guider dig og din familie igennem de forskellige falkearter. Udover falken kan du også lære andre rovfugle at kende, som de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger. Falkoneren fortæller også historier om årtusinders jagttraditioner med de store jagtfugle i centrum.

Du får også mulighed for at opleve de store rovfugle, når de bliver fodret, og når de bliver trænet til jagt. Opvisningen foregår i historiske omgivelser, da Frederik II trænede sine jagtdyr på netop dette område for mere end 500 år siden.

Hvor og hvornår:

Falkonergården, Davidsvænge 11 i Fredensborg.

Lørdag den 5. og søndag den 6. oktober. Begge dage kl 15. Entre: 120 kroner for voksne, 90 kroner for børn i alderen 4-12 år
Læs mere her.
 

Oplev også

Har du lyst til at være aktiv sammen med din familie i weekenden, så er der bestemt også muligheder for dig.

Den store svømmedag – De danske svømmehaller åbner dørene

39 danske svømmehaller landet over inviterer til svømmedag søndag den 6. oktober. Formålet med dagen er, at få flest mulige mennesker i svømmehallen for at svømme. Arrangementet er gratis for alle, og det er helt op til dig, hvor mange meter du vil svømme. Alle deltagere får et diplom som tak for deltagelsen.

Læs mere og find en svømmehal nær dig her.

 

Hippo Run – Et familieløb i den gode sags tjeneste

Lørdag den 5. oktober holder organisationen Hippo Run familieløb på Frederiksberg. Løbet strækker sig rundt om Skt. Jørgens sø, hvor man også har mulighed for at vinde en masse fede præmier. Præmierne består blandt andet af en børneracercykel og en voksenmiddag med vin. 

Når du deltager i løbet er du med til at støtte Hippo Runs projekt med at sikre udsatte pigers skolegang i Kenya. Pengene fra dette års løb går ubeskåret til køb af Safepad-bind, som er genanvendelige og anti-mikrobiale hygiejnebind. Dette skal være med til at sikre piger deres skolegang i puberteten. 

Det koster 150 kroner at deltage for voksne. For børn op til 12 år er det derimod gratis. 

Læs mere om deres event her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere