Fem muslimer aflyser dansk julehygge

Boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal får intet juletræ med lys i år.

Et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har afvist at bruge penge på juletræet få dage efter en stor Eid-fest. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I årtier har boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal haft et juletræ med lys midt i bebyggelsen i hele december måned.

Det har været julehygge betalt af afdelingsbestyrelsen, men sådan bliver det ikke i år. Et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har nemlig afvist at bruge de cirka 5.000-7.000 kroner, som juletræet og en juletræstænding koster.

Brugt 60.000 kr. på Eid-fest

Beslutningen har vakt opsigt, fordi den blev taget tre dage efter en stor Eid-fest i Egedalsvænge. Hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg sørgede for at gøre den muslimske højtid festlig for børn og voksne, og dét arrangement havde afdelingsbestyrelsen i enighed valgt at støtte med 60.000 kroner.

Selv om det lille flertal i afdelingsbestyrelsen er valgt på demokratisk vis på generalforsamlingen i september, skaber forløbet undren. Det er et tegn på manglende tolerance og rummelighed fra det nye flertal i afdelingens bestyrelse, lyder det fra Egedalsvænge, hvor mange ikke ønsker at udtale sig.

Der er desuden frustration over, at det nye flertal i afdelingsbestyrelsen ikke er repræsentativ for bebyggelsen og ikke mindst de mange muslimer, der bor i området.

Frygt for konflikt

Frygten er, at beslutningen vil skabe en konflikt, som ikke eksisterer i hverdagslivet. En dem-og-os mentalitet, som er kunstigt skabt af et lille flertal i afdelingsbestyrelsen.

Ph.d., adjunkt ved Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet, Kirstine Sinclair, kender ikke den konkrete problemstilling, men peger på, at der kan være tale om et politisk motiv bag beslutningen.

- Det lyder som om, at der måske er individer, der har behov for at markere sig. Det kan være et signal om, at man vil en konfrontation, siger Kirstine Sinclair, der blandt andet forsker i islamiske grupper og mellemøstlige minoriteter i Europa.

Privatindsamling til juletræ

I Egedalsvænge har en gruppe beboere besluttet sig for at kæmpe for juletræet. Ikke ved at skabe konfrontationer, men ved i al stilfærdighed at ringe på alle døre i boligområdet og lave en indsamling til fordel for juletræet.

Det er ikke lykkedes Frederiksborg Amts Avis at få kontakt til de bestyrelsesmedlemmer, der stemte imod juletræet i Egedalsvænge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere