Fem gode råd: Sådan kommer du ud i naturen med rollingerne

Familien Pio Kragelund fra Bagsværd har stor erfaring med at tage på tur med småbørn. Her er fem gode råd.

Fat skovlen og på med med gummistøvlerne. Familien Pio Kragelund bruger meget tid med deres børn i naturen. Foto: Julie Pio Kragelund

Bare det at komme ud af døren kan være svært med små børn. 

Og skal man tilmed forberede sig på at være en dag i det fri, kan det virke direkte uoverskueligt. Tøj, mad, legetøj og tilfældig nedsmeltning undervejs skal jo indregnes.

Men der er en række praktiske ting, man kan gøre, for at gøre turen til en succes.

Se første afsnit her: 

03:55

I dette afsnit får vi gode råd til, hvordan man kommer ud af døren med ungerne, når man skal på tur i det fri.  Foto: Julie Pio Kragelund

Luk video

Julie Pio Kragelund var vant til at være meget i naturen, inden hun fik børn, men alligevel var det svært at komme afsted med de små.

- Den der småbørnefaktor er en kæmpe joker, som ændrer alt. Det er så utilregneligt, siger Julie Pio Kragelund, der er dyrlæge i Forsvaret, forfatter og stifter af friluftsrollinger.dk.

Familien Pio Kragelund består af mor Julie, far Peter og drengene Konrad, Mads og Svend i alderen to til otte år. Og selvfølgelig hunden Vitus. Foto: Juie Pio Kragelund

Hun forsøgte dengang at finde artikler, bøger og viden, som de kunne støtte sig op af, når de skulle have de små med på tur. Men det var ikke så nemt, syntes de.

Familien tager ofte på tur. Både længere ture med overnatning i shelter, kanoture eller mindre dagsture.

De har gjort sig deres egne erfaringer, som de nu deler med andre familier, så de får mod på at tage ud i naturen med deres børn. Julie Pio Kragelund er stifter af siden Friluftsrollinger.dk og har for nylig skrevet bogen Friluftsrollinger, der er rettet mod forældre, der gerne vil ud i naturen med børn under seks år.

Her er nogle af de gode råd.

Familien på sheltertur. Foto: Julie Pio Kragelund

Gode råd til naturforældre

1: Hav ungerne med i forberedelsen. Giv dem opgaver, der passer til deres alder. F.eks. fylde vanddunke, finde regntøj, tegnegrej eller lignende.

 

2: Vælg en skov, strand, shelter eller andet, hvor I kan køre direkte til. Så starter eventyret med det samme.

 

3: Benzin på børnemotoren. Tag masser af snacks og lækkerier med, og lad ungerne være med til at bestemme.

 

4: Sæt dine egne ambitioner ned. Børn har ikke brug for et mål eller en distance - de vil bare gerne hygge sig. Med dig.

 

5: Stop, inden de bliver for trætte. En til tre timer er en god turlængde til at starte med.

 

Kilde: Julie Pio Kragelund

Du kan se serien her.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik