Fem franskmænd knaldet for tyveri og graffiti

Nordsjællands Politi fandt belastende billede med hærværk hos fem camperende franskmænd i Frederikssund.

Foto: TV2/ Lorry

Fem franskmænd har formentlig leveret de tungeste beviser mod sig selv i en graffitisag i Frederikssund.

De fem blev først anholdt for butikstyveri, men Nordsjællands Politi fandt også kameraer med billeder af omfattende graffitihærværk hos franskmændene.

- Vi finder kameraer på dem, og de har taget billeder af sig selv, mens de er ved at lave graffiti på en togvogn på Frederikssund station. Det er nogle meget fine billeder, siger Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, til Ritzau.

Det var en butiksdetektiv, der mandag middag opdagede franskmændene

i færd med at stjæle tøj fra butikker i Frederikssund.

Butiksdetektiven satte efter de formodede tyve, og sammen med en patrulje, fik han fat i fem personer, der viste sig at være franskmænd.

- Det viser sig, at de har boet noget tid på et grønt område kaldet vikingepladsen. Samtidig får de penge af en tysk hjemmeside for de billeder af graffiti, som de har taget, lyder det fra Henrik Suhr.

Franskmændene er sigtet for både tyveri og hærværk, og politiet undersøger nu, hvor lang deres liste for kriminelle forhold i Danmark er.

- Vi skal undersøge nærmere, hvor organiseret det er, og om franskmændene kan hænges op på andre graffiti-sager. Det skal vi gøre i samarbejde med DSB, fortæller Henrik Suhr.

De fem franskmænd blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hillerød, og her valgte dommeren at løslade dem, oplyser vagtchef Michael Gaml, Nordsjællands Politi.

Trods beviserne mente dommeren ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik