Fem fede events du kan opleve ved Forskningens Døgn

Videnskabsfestivalen 'Forskningens Døgn' starter i morgen, fredag. Her kan både børn, unge og voksne opleve forskning og innovation ved en række events - få vores bud på en miniguide herunder.

Foto: Forksningens Døgn / Presse

Om lidt siger ugetalle 17, og det betyder, at videnskabsfestivalen 'Forskningens Døgn' endnu engang vil åbne innovation og forskning gennem blandt workshops, foredrag og oplevelser for alle aldre.

Allerede fra i morgen, den 20. april, sparkes festivalen dog i gang med en række events, som du kan opleve gennem hele næste uge.

Bag Forskningens Døgn står Udannelses- og Forskningsministeriet. Videnskabsfestivalens dybere formål er blandt andet at hylde forskningens grundlæggende element af 'nysgerrighed, og sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse udfordringer i samfundet.

Herunder kan se TV 2 Lorrys bud på fem fede events fra Forskningens Døgn - og så kan du desuden se det fulde program ved at klikke her.

Astro Friday

Tænder du på ydre rums finurligheder og den fortællinger nyeste forskning indenfor astronomien i skøn forening med en kold øl eller et glas vin?

Så er Astro Friday stedet for dig. Fredagsbaren på Tycho Brahe Planetarium henvender sig til voksne og denne fredag vil gæster kunne opleve udstillingen 'Made in Space' efterfulgt af forskernes fortællinger om de nyeste og mest spændende opdagelser.

Desuden vil der være en stor pub quiz om sorte huller, stjerner og meget andet fra astronomiens verden og live musik.

OBS: Arrangementet foregår på engelsk

HVOR: Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 København V
HVORNÅR: Fredag den 20/416:30 til 23:00
MÅLGRUPPE: Voksne
PRIS: Gratis for alle

Forskningsfest i City2

I Høje Taastrups storcenter City2 kan besøgende i alle aldre både røre, smage, lugte, lytte, se, lege og lære, når dørene slås op til Forskningsfest.

Arrangøren lover, at det både bliver klogt og en smule klamt, når alle får mulighed for at tage på rumrejse, røre ved hjerter fra dyr, smage nitrogen-is, lave kæmpe-sæbebobler og meget andet.

Klokken 10.00 og klokken 13.30 optræder RUC Scienceshow med hverdagens naturvidenskab, og klokken 12 indtager Kåre fra Store Nørd scenen med et vidensskabsshow, hvor alle sanser bliver udfordret.

HVOR: City2, Hveen Boulevard 2, 2630 Taastrup
HVORNÅR: Lørdag den 21/410:00 til 14:00
MÅLGRUPPE: Børn, unge og voksne
PRIS: Gratis for alle

Åbent hus på Universitetshospitalet for Store Husdyr

Går du med en dyrlæge i maven - og er du til heste, køer, får eller geder - så kan du komme helt tæt på, når Universitetshospitalet for Store Husdyr i Taastrup holder åbent hus for alle aldre i forbindelse med Forskningens Døgn.

Hospitalet er normalt lukket, men på lørdag vil der være mulighed for at se hospitalets egne undervisningsheste og -køer, se operationsstuerne og gå op opdagelse i laboratoriet.

... Og så kan du få svar på, hvad det egentlig er, dyrlægen mærker efter, når hun har taget den lange handske på og har 'armen inde i en hest'.

HVOR: Universitetshospitalet for Store Husdyr, Agrovej 8, 2630 Taastrup
HVORNÅR: Lørdag den 21/4 11:00-14:00
MÅLGRUPPE: Børn, unge og voksne
PRIS: Gratis for alle

Science Walk i København

Medlemmer fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab inviterer på byvandringer gennem det historiske København, hvor ni steder besøges.

Stederne har alle en historie om en berømt og betydningsfuld dansk videnskabsmand, og går blandt andet forbi opfinderen af elektromagnetisme Hans Christian Ørsteds bolig i Studiestræde.

Turen slutter i Videnskabernes Selskab, hvor selveste generalsekretær Lars Arge viser rundt og fortæller om dets virke om historie.

HVOR: Indre By i København, start ved Dantes Plads 5
HVORNÅR: Tirsdag den 24/4 15:00-16:30 og igen 17:00-18:30
MÅLGRUPPE: Unge og voksne
PRIS: Gratis for alle, men kræver tilmelding

Gå på opdagelse i fremtidens bæredygtige virkelighed

Vil du vide, hvordan man laver byggematerialer af tomater og halmballer, eller hvordan kloakken kan blive en væsentlig ressource i fremtiden?

Så skal turen gå til Teknologisk Institut i Taastrup, hvor du gennem blandt andet foredrag og hands on-fremvisninger i pilotanlægget og testhallen kan få åbnet øjnene for, hvordan vi allerede nu kan blive bedre til at genanvende vores fælles ressourcer.

Arrangementet er for alle aldre - og så er det ganske gratis.

HVOR: Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, Bygning 3 og 1, 2630 Taastrup
HVORNÅR: Onsdag den 25/4 17:00-20:00
MÅLGRUPPE: Børn, unge og voksne
PRIS: Gratis for alle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?