Fem bandemedlemmer tiltalt for drabsforsøg

Fem medlemmer af banden Brothas fra Mjølnerparken er tiltalt for drabsforsøg ved Alis Bageri sidste sommer.

Den 5. juli sidste år flygtede en 26-årig mand ind på Alis Bageri i Heimdalsgade på Nørrebro i København skarpt forfulgt af en gruppe unge, der indhentede ham.
Da de forlod den 26-årige familiefar igen, lå han såret af et knivstik i brystet og skudsår fra en maskinpistol i ballen, låret og anklen. Hårdt såret, men i live.
Politiet mente fra starten, at der var tale om et opgør mellem indvandrerbanderne Brothas, der har sine rødder i Mjølnerparken, og Blågårds Plads-gruppen - begge fra Nørrebro.
Nu har anklagemyndigheden rejst tiltale mod fem mænd med tilknytning til Brothas, der alle er tiltalt for drabsforsøg mod den 26-årige.
Ifølge anklageskriftet skete drabsforsøget i forening med flere andre og i alt mindst ni personer har været sigtet i sagen.
Den 1. marts fandt en usædvanlig retshandling sted i Københavns Byret. I dybeste hemmelighed bag lukkede døre, blev en mand - RA - idømt otte måneders fængsel for grov vold i forbindelse med overfaldet i Alis Bageri.
Det sker forholdsvis sjældent, at retsmøder, hvor der også afsiges dom, foregår i dyb hemmelighed. Når det sker, er det for ikke at ødelægge en igangværende efterforskning hos politiet.
Retsmødet førte til spekulationer om, at RA skal spille en særlig rolle i politiets efterforskning af bandekriminalitet - muligvis på samme måde som MFP, der sidste år var med til at få en stribe rockere dømt ved Retten i Glostrup.
Københavns Politi har hidtil afvist at kommentere spekulationerne.
Brothas og Blågårds Plads-gruppen stod tidligere sammen i kampen mod Hells Angels, men siden har Brothas tilsyneladende skiftet side.
Ifølge Ekstra Bladet deltog folk fra Brothas sidste weekend i en manifestation sammen med folk fra Hells Angels og støttegruppen AK81 samt folk fra grupperingen Black Cobra.
Det skete på Strøget i København, hvor de mange bandefolk viste deres rygmærker frem.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20180712-082229-l-1920x1281we.jpg

Rocker erkender corona-svindel: Jeg fulgte bare efter

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

uheld køge ringvej ung kvinde ramt

Ung kvinde ramt af bil i alvorligt færdselsuheld

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere