Fem anholdt på asylcenter

Fem personer er i nat og her til morgen blevet anholdt under en storstilet planlagt politiaktion i Modtagecentret Avnstrup, hvor mange hundrede asylansøgere opholder sig, skriver DAGBLADET Roskilde.

Et større antal værelser er blevet ransaget af Midt- og Vestsjællands Politi, der har rettet aktionen dels mod personer, der opholder sig ulovligt i landet, og dels mod personer, der er involveret i social dumping.

Det viser sig dog, at politiet i første omgang intet fandt omkring social dumping. Til gengæld var to af beboerne blandt de anholdte - en 19-årig algier og en 21-årig gambianer - allerede eftersøgt af Nationalt Udlændinge Center.

- De to havde fået afslag på asyl. Og tre andre blev anholdt for husfredskrænkelse på modtagecentret: En 31-årig mand fra Rusland, en 30-årig mand fra Afghanistan og en 31-årig mand fra Polen. Det indebærer, at de boede der uden ret til at bo der, forklarer politiinspektør Ole Kristensen, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Gennem vores egne observationer på stedet og via henvendelser udefra havde vi fået en kraftig mistanke om, at personer på asylcentret var involveret i social dumping, dvs. havde påtaget sig underbetalt arbejde.

Men vi fik ikke den mistanke bekræftet. Vi havde også mistanke om, at der opholdt sig et ukendt antal personer på stedet, som ikke har ret til at være der, siger Ole Kristensen.

- Vores egen efterforskning har bestyrket denne mistanke, og på den baggrund fik vi rettens tilladelse til at foretage en række ransagninger på centret, tilføjer han.

Hensigten med den to-strengede aktion var at forhindre, at kriminelle misbruger det danske asylsystem. Politiet arbejder løbende på at finde og retsforfølge personer, der overtræder loven, mens de opholder sig her i landet og venter på at få afgjort deres asylsag.

- Nogle få personer er med til at ødelægge det for de mange, og de kriminelle elementer, der træder ved siden af, skal ikke have lov at gøre det ustraffet på bekostning af de, der er sårbare og har krav på vores beskyttelse, mens de venter på at få afgjort deres asylsag, siger Ole Kristensen.

Han nævner, at politiet fortsætter med at efterforske spor omkring social dumping:

- Det er ikke en skuffelse, at vi ikke fik bekræftet mistanken om social dumping. Vi er glade for, at loven bliver overholdt, fastslår han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere