Fejlskøn koster leder af synshal jobbet

Et alvorligt fejlskøn har angiveligt kostet lederen af A-Inspektion-synshallen i Herfølge jobbet. Den erfarne mekaniker og bilmand, der har været leder af den private synshal siden åbningen for at par år siden, faldt på sin fortolkning af reglerne omkring det såkaldte pladssyn, skriver DAGBLADET Køge.

Samtidig har politiet indledt en undersøgelse. Det bekræftes af vicepolitikommissær Kenneth Højlund, Nærpolitiet i Køge, der oplyser, at sagen er sendt til vurdering i Færdselsstyrelsen.
Direktøren for moderselskabet bag A-Inspektion-synshallerne, Søren Clausen, fortæller, at han og synshallederen for en måneds tid siden blev enige om sidstnævntes øjeblikkelige fratræden efter at »et alvorligt fejlskøn vedrørende pladssyn« var blevet kendt.
- Vi er jo underlagt forvaltningsloven, og der må ikke kunne rejses tvivl om den måde, vi arbejder på i forhold til love og regler. Derfor måtte vore veje skilles, siger Søren Clausen.
Reglerne giver mulighed for, at der kan udføres bilsyn udenfor synshallerne - de såkaldte pladssyn - i særlige tilfælde, for eksempel hvis en bilforhandler har en række ens kørtetøjer, som skal synes. I så fald kan bilerne synes og godkendes hos forhandleren.
I sagen om synshallederen fra Herfølge er der ifølge Søren Clausen blevet gennemført pladssyn af en række næsten nye biler importeret fra Tyskland på en måde, der fik Færdselsstyrelsen til at rynke brynene, og det var altså nok til at forårsage synshallederens afgang.
Politiet har ikke rejst sigtelse mod den afgåede synshalleder. En endelig vurdering fra Færdselsstyrelsen skal medvirke til at afgøre, om det bliver tilfældet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere