Fejloperationer tørres af på det offentlige

Når en kosmetisk operation går galt på et privathospital, så kan lægerne uden problemer tørre regningen af på det offentlige.

Foto: TV2/Lorry

Det mærker lægerne på de offentlige hospitaler, viser en rundringning, som Ekstra Bladet har foretaget.

Her fortæller lægerne samstemmende, at de hvert år må rydde op efter det private, og det er et problem:

- Den type patienter skal jo ikke belaste et offentligt system. Men vi kan som læger ikke undlade at behandle, hvis patienten risikerer svær skade, siger Karin Dahlstrøm, ledende overlæge på Plastiskkirurgisk Afdeling på Herlev Hospital.

Privathospitalerne må udvise ansvarlighed, siger Krag

Hun oplyser til Ekstra Bladet, at Herlev Hospital heldigvis kun få gange om året støder på problemet.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) mener, at privathospitalerne i højere grad må udvise ansvarlighed, når de opererer:

- Privathospitaler bør selvfølgelig tage ansvar for deres patienter før, under og efter en operation. Hvis komplikationerne skyldes dårlig kvalitet, så skal det stoppes. Men i det offentlige sundhedsvæsen afviser vi ikke patienter, der har behov for lægehjælp, skriver ministeren i en mail til Ekstra Bladet.

Hun vil dog ikke pålægge privathospitalerne at betale for, hver gang en operation går galt. Men hun påpeger, at nettet er blevet strammet for, hvad de kan tillade sig:

- Derfor har Sundhedsstyrelsen også skærpet sit tilsyn med flere af de hospitaler, hvor der tidligere har været problemer med at leve op til sundhedsfaglige standarder, skriver Astrid Krag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik