FCN-boss: Et mål at nå det forjættede land

FC Nordsjællands bestyrelsesformand Allan K. Pedersen satser på, at holdet slår Elfsborg ud i Europa League.

Foto: Lorry

Der venter FC Nordsjælland to afgørende kampe mod de svenske mestre Elfsborg om at komme i Europa Leagues gruppespil. Første opgør spilles i den svenske by Borås i aften.

FCN's bestyrelsesformand Allan K. Pedersen ser frem til to finaler, der vil sætte et solidt præg på hele sæsonen.

- Vi har to ekstremt vigtige kampe foran os, og jeg glæder mig både til torsdagens kamp på udebane, men især næste torsdag, hvor jeg håber spillerne får solid opbakning i Farum Park.

- Det er et fælles mål for alle i og omkring FC Nordsjælland at nå det forjættede land, siger Allan K. Pedersen til klubbens hjemmeside.

I sidste sæson deltog FCN i Champions Leagues gruppespil, hvor det dog kun blev til et enkelt point i seks kampe.

- Først og fremmest glæder jeg mig over, at vi nu står over for to knald-eller-fald kampe, som uanset udfaldet vil give os værdifuld europæisk erfaring.

- Vi fik en smag for europæiske gruppespil sidste sæson, hvor hele organisationen fik nogle ekstremt værdifulde erfaringer, man ikke kan købe sig til.

- Det ville være fantastisk at kunne følge op med en deltagelse i Europa League-gruppespillet i år, men udfaldet bliver ekstremt tæt, siger Allan K. Pedersen.

FCN er kommet skidt fra start i Superligaen med blot en sejr i fem kampe, mens det tidligere blev til et exit i Champions League-kvalifikationen mod russiske Zenit Skt. Petersborg.

- Skulle vi være så heldige og dygtige, at kvalificere os, vil vi bruge kampene i gruppespillet til at bygge videre på de erfaringer, vi har gjort os.

- Økonomisk er der selvfølgelig også en gulerod, men vi tænker først og fremmest i de sportslige resultater og de oplevelser, det vil give at være en del af endnu et europæisk gruppespil, siger Allan K. Pedersen og tilføjer:

- Europa League er kæmpe stort, hvilket navnene på nogle af de potentielle deltagere også vidner om. Tottenham, Swansea, Feyenoord, Stuttgart, Valencia og Lazio er nogle af de klubber, vi ville kunne stå overfor, men det er ikke dem, vi koncentrerer os om lige nu.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik