FCK og Brøndby samarbejder for at undgå uro

FC København og Brøndby vil indgå et samarbejde, der skal sikre de bedste forudsætninger i de største kampe.

FC København og Brøndby er gået i dialog omkring et samarbejde, der skal sikre de bedste forudsætninger for rammerne omkring de største kampe, dansk klubfodbold kan byde på.

Det sker efter onsdagens tilskueruro på Brøndby Stadion i en pokalkamp mellem de to klubber, oplyser de to klubber på deres hjemmesider.

Mandag blev en dialog mellem ledelserne i FCK og Brøndby indledt. Dagsordenen var en evaluering af det samarbejde, som klubberne har med hinanden i forbindelse med lokalopgørene generelt.

Dialog igang efter baneinvasion

Anledningen var i særdeleshed det seneste derby i pokalkvartfinalen på Brøndby Stadion, der endte med en baneinvasion og masser af ballade.

- Når sådan noget sker, så kan man pege fingre og være utilfreds længe. Men det tjener ingen. Dansk klubfodbold skal altid kunne afvikles i sikre rammer med god stemning, og som Danmarks to største klubber har vi det største ansvar i, at alle sten bliver vendt.

- Og de ting, der kan læres og udveksles af og med hinanden, bliver fundet og delt klubberne imellem. Vi skal ikke have nogen hemmeligheder mellem hinanden på det her område, siger FCK-direktør Anders Hørsholt.

Begge klubber ønsker sikkerhed på stadion

Brøndby og FCK vil kigge på tidligere erfaringer, klubberne har draget, så de bedste løsninger kan findes på sigt omkring sikkerhed på stadion, samarbejde med politiet og ikke mindst dialogen og involvering af fangrupperne.

- Vi skal være vores ansvar bevidst og blive ved med at gå forrest for at finde de bedste måder at undgå det, vi så i onsdags, og de andre episoder som vi har oplevet gennem tiden.

- Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at dele vigtige erfaringer med hinanden. Det er ikke stolthed, der skal stå i vejen for, at man i denne sammenhæng kan lære eller lade sig inspirere af en konkurrent og kollega.

Andre superligaklubber skal også involveres

- Lige nu ser det ud til, at FCK er nået langt i dialogen med deres forskellige fangrupper og brugen af klubbens kontrollørkorps, og det vil vi gerne høre mere om, siger Brøndby-direktør Tommy Håkansson.

På sigt vil også de andre klubber i Superligaen blive involveret i dialogen og samarbejdet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

ro

Her strømmer medlemmerne til: "Jeg bliver helt høj"

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere