FCK kvajer sig i regnvåde Horsens

AC Horsens vandt fortjent 1-0 hjemme over de tunge københavnere, der virkede usikre og uforberedte.

Lad det være sagt med det samme: FC København sejlede rundt på den regnvåde bane i Horsens mandag aften, og 0-1-nederlaget til AC Horsens i Superligaen var fuldt fortjent.

Det kunne også sagtens være blevet større.

FCK'erne - som indkasserede sæsonens første superliga-nederlag - kunne dog ikke holdes helt nede, og det blev til en del chancer undervejs, men defensivt var FCK helt væk.

Til tider lignede det et regulært kollaps - personificeret af reservemålmand Kim Christensen.

Han fik chancen fra start, fordi holdets normale førstekeeper Johan Wiland blev skadet i tommelfingeren i Europa League-kampen mod tyske Stuttgart i sidste uge og er ude minimum seks til otte uger.

Kim Christensen udstrålede alt andet end sikkerhed. Det hører dog med til historien, at han flere gange blev ladt i stikken af sit forsvar - og allerede i det 11. og 13. minut, da AC Horsens' lille angriber Jude Nworuh fik to kæmpechancer midt for målet.

Det første forsøg ramte stolpen, mens det andet blev afværget af Kim Christensen med en flot fodparade. Og så er det positive ellers nævnt angående FCK's målmandspræstation i første halvleg.

Kim Christensen tabte nemlig flere gange bolden, og han forærede Horsens 1-0-målet i kampens 34. minut.

Af uforklarlige årsager sparkede målmandsreserven læderet fladt ud til Horsens' Steffen Kielstrup, der flot flugtede bolden i en bue over målmanden.

Så skulle man ellers tro, at FCK ville vågne op. Men nej. Minuttet efter kvajede defensiven sig igen. Resultatet blev en dobbeltchance, der endte hos Martin Spelmann, som var uheldig med at ramme overliggeren.

Horsens spillede udfordrende, de troede på chancen i regnen og særligt var højre back Alexander Juel Andersen god til at gå med frem og skabe uro på fløjen, mens Jude Nworuh på toppen var en konstant trussel over for de tunge københavnere.

I anden halvleg fortsatte billedet, selvom FCK fik etableret et pres til sidst og kunne have taget point, da Horsens fik Mads Agesen vist ud mod slutningen for sin anden advarsel.

Trods sæsonens første nederlag fører FCK stadig Superligaen med tre point ned til AaB, mens Horsens med sejren spillede sig op på 7.-pladsen.