FCK holder forspringet efter sikker sejr

Sønderjyske kæmpede godt for sagen, men FCK var trods alt bedst og vandt 2-0 i Parken.

Superligaens førerhold FC København vandt søndag eftermiddag 2-0 over Sønderjyske og holder dermed fast i afstanden til FC Nordsjælland på fire point.

Kampen blev definitivt afgjort midtvejs i anden halvleg, da Sønderjyskes Lasse Vibe uheldigt kom til at bugsere et indlæg fra FCK's Bryan Oviedo i eget net.

Målet lukkede reelt kampen, selvom SønderjyskE havde forsvaret sig godt hele vejen i gennem.

Særligt i anden halvleg havde FCK bolden meget, men fik ikke produceret mange målchancer. SønderjyskE levede på kontra, men kom heller ikke frem til meget.

Gæsterne fra Sønderjylland var ellers på ingen måde benovede over at være på besøg hos de danske mestre.

I perioder før pausen var Sønderjyske dominerende, og det blev også til nogle fine angreb, hvor blandt andre Lasse Vibe og Quincy Antipas var farlige.

Hjemmeholdet var derimod i første halvleg langt fra så spilbestemmende, som man kunne forvente af Superligaens førerhold.

Centralt på banen blev FCK's opspil ofte bremset af de sønderjyske arbejdsmænd på midtbanen.

Midtbaneparret Claudemir og Thomas Delaney havde svært ved at styre spillet, og FCK var bedst, når backerne Lars Jacobsen og Bryan Oviedo blev iscenesat.

Alligevel var det helt fortjent, at FC København kom foran mod slutningen af første halvleg, da Dame N'Doye headede et indlæg fra Claudemir i nettet bag en sagesløs Nathan Coe. FCK havde trods alt bolden klart mest og pressede godt på.

De knap 25.000 tilskuere fik dog aldrig nogen fodboldopvisning at se. Efter 2-0-målet midt i anden halvleg virkede sønderjyderne møre, og FCK kørte bolden roligt rundt og holdt fejlene på et minimum.

Derfor blev det heller aldrig spændende i slutfasen, men FCK kan i stedet glæde sig over en sikker sejr og altså en fortsat føring på fire point i Superligaen.