FC Nordsjælland giver Parken kold skulder

FC Nordsjælland kommer formentlig ikke til at spille den kommende sæsons Champions League-kampe i Parken.

Foto: TV2/Lorry

Foto: TV2/Lorry

Foto: TV2/Lorry

1 af 3

FC Nordsjælland er sikker på at spille Champions League-fodbold i denne sæson, fordi holdet i maj vandt det danske mesterskab.

DM-vinderen er automatisk kvalificeret til efterårets gruppespil i Champions League på grund af dansk fodbolds fine resultater i de seneste fem år.

Men det er endnu uvist, hvor FCN skal spille holdets hjemmekampe. For det er ikke sikkert, FCN mener, at Farum Park er stor nok som hjemmebane, hvis der er udsigt til store kassekampe.

Derfor havde FCN overvejet at rykke til FC Københavns hjemmebane, Parken, men den idé er nu mere eller mindre skudt ned.

- Vi har haft en dialog med Parken, og de har vist sig alt for kostbare at samarbejde med. De har sat sig for højt.

- Vi har haft en anderledes og mere imødekommende dialog med Brøndby, og derfor har vi truffet den beslutning, at Uefa skal se på Farum Park og Brøndby Stadion, siger FCN's klubejer, Allan K. Pedersen, til B.T.

FCN har i stedet for Parken rettet fokus mod Brøndby Stadion, fordi Parken Sport & Entertainment ikke har vist den store samarbejdsvilje. Det handler om at få flest penge i kassen.

- Vi vil selvfølgelig helst spille på vores egen bane og give Farum den oplevelse, men der melder sig helt naturligt et spørgsmål om kroner og ører.

- Hvis vi får de rigtige modstandere, så er det en stor chance for en forøget indtægt, siger Allan K. Pedersen.

Farum Park har plads til 10.100 tilskuere i europæisk sammenhæng, mens Brøndby Stadion har en kapacitet på cirka 26.000 siddepladser. Uefas repræsentantskab besøger FCN og Brøndby tirsdag og onsdag.

Der trækkes lod til gruppespillet den 30. august i Monaco.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik