FC København bliver udskilt fra Parken

Efter flere år med fodbold som den absolutte kerne har Parken helt skiftet strategi.

Foto: TV2/Lorry

Det succesrige fodboldhold FC København er ikke længere det centrale omdrejningspunkt i Parken Sport og Entertainment (PSE).

Fra årsskiftet må fodboldklubben klare sig med egen bundlinje uden hjælp fra resten af koncernen, skriver Dagbladet Børsen.

- Vi har udskilt FC København operationelt fra moderselskabet. Fodboldforretningen drives nu som en selvstændig operationel enhed i lighed med vores øvrige forretningsområder, siger koncerndirektør Anders Hørsholt.

Dermed gør PSE's nuværende ejere og ledelse for alvor op med de mange år under tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard.
Da fik FCK ifølge Anders Hørsholt penge fra de andre dele af koncernen, såsom Lalandia og Fitnessdk. I dag er FCK kun moderselskab på papiret.

- FCK er stadig rent juridisk moderselskabet, der ejer de øvrige forretningsenheder. Disse var før langt hen ad vejen købt ind for at finansiere fodboldholdet. Det skulle skabe sikkerhed i de usikre år, men det har givet en usund økonomi, siger Hørsholt.

- Der er ingen selskaber, der har godt af at blive subsidieret. Man er nødt til at vise sin duelighed, understreger han.

Strategiskiftet indebærer blandt andet, at fodboldholdet fremover skal betale leje på markedsvilkår, når de spiller på Danmarks nationalstadion.

Anders Hørsholt fortæller, at PSE allerhelst ville gøre FC København til et helt selvstændigt aktieselskab, men det ville kræve en ændring i blandt andet børsnoteringen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik