Farvel til klippekort og billetter

I løbet af sommeren vil det længe ventede elektroniske billetsystem, rejsekortet, kunne bruges i tog og busser i hele Region Sjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det betyder, at passagerer, der rejser på tværs af regionen, som det første sted i landet snart kan slippe for klippekort og billetter og i stedet anskaffe sig et elektronisk rejsekort, der automatisk regner deres rabatter ud og trækker pengene deres rejsekonti.
- Vi er i fuld gang med den løbende udbygning af rejsekortet. Vi er i gang i Roskildeområdet, og nu kan man bruge det på hele strækningen til Holbæk og Kalundborg og nord på til Odsherred. Ligeledes bruges det på strækningerne mellem Næstved og Rødby og mellem Nykøbing F. og Nakskov, og til sommer bliver det så udbredt til at dække hele Vestsjælland, fortæller Thomas Boe Bramsen, markedschef ved Rejsekort A/S.
Hidtil har det ikke været muligt at bestille rejsekortet via internettet, men også her er udviklingen og udbygningen i fuld gang.
Region Sjælland er det første område, rejsekortet udbredes i, mens hovedstadsområdet bliver et af de sidste. Målet er, at rejsekortet skal være landsdækkende inden udgangen af 2011, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

Kritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere