Farum Midtpunkt forbyder kamphunde

Fremover er det forbudt at anskaffe sig kamp- og muskelhunde i Farum Midtpunkt. Det sker efter nogle episoder, der har skabt utryghed. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kamp- og muskelhunde har gennem længere tid skabt utryghed i Farum Midtpunkt, så nu bliver det forbudt at anskaffe sig disse hunde. Farum Midtpunkt har oplevet en stigning i antallet af kamp- og muskelhunde, og efter nogle episoder har en række bekymrede beboere stillet forslag om et forbud mod disse hunde. Som følge af denne bekymring har Blokrådets Forretningsudvalg i Farum Midtpunkt besluttet, at det fremover bliver forbudt at anskaffe kamp- og muskelhunde af en række bestemte racer.
Sagen er aktuel på grund af den verserende landsdækkende debat om kamp- og muskelhunde, men Mogens Dalboe fra Farum Midtpunkt var en af dem, der allerede for cirka to år siden pegede på problemet.
- Jeg har ikke selv oplevet episoder, men jeg fornemmer, at folk er både utrygge og trætte af problemet, siger han.
Flere beboere har på Farum Midtpunkts hjemmeside slået fast, at de opdrager deres hunde med kærlighed, træner og socialiserer dem, fører dem i snor og samler deres efterladenskaber op. Beboerne foreslår blandt andet adfærdstest på enkelte hunde, et lokalt »dyrepoliti« og et vågent øje med hundene - og ikke mindst deres ejere.
Gerd Karlsen fra Farum Midtpunkt mener, at politikerne skal straffe ejerne, fradømme dem retten til at have hund, lade dem betale tårnhøje erstatninger og klækkelige bøder samt eventuelt give fængselsstraffe.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere