Farum-borgere fri af særskatten

Mens de fleste skatteydere landet over nok vil kalde næste års skattelettelser for små, marginale eller »lige nok til et par små sko«, så vil borgerne i én kommune - eller rettere en halv kommune - kunne se frem til nytårsklokkernes ringen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgerne i den gamle Farum kommune slipper nemlig for den særskat, der siden kommunesammenlægningen med Værløse til Furesø kommune har betydet, at borgerne i Farum har betalt op til 2,3 procentpoint mere i personskat og 7 promillepoint mere i grundskyld end borgerne i Værløse.

Fra næste år får Furesø-borgerne samme skatteprocent, - og det betyder en skattelettelse på op til cirka 15.500 kroner årligt for Farum-borgerne bo. Det viser en opgørelse fra Danske Bank, der har beregnet effekten af næste års skatte- og fradragsatser

Farums tidligere borgmester, Lars Carpens (V), der var med til at forhandle Furesøaftalen og siden har kæmpet indædt for at få fjernet særskatten for Farum, mener ikke, at der tvivl om, at farumborgerne vil bruge flere penge næste år.

- Mange vil nok vælge at konsolidere deres økonomi, men måske vigtigst vil det betyde, at boligpriserne i Farum bliver løftet. Mange boligejere har i de seneste år været teknisk insolvente, og de kan til bedre priser nu få solgt deres bolig og komme videre i deres liv. Vi kan allerede nu se, hvordan der er kommet gang i boligbyggeriet, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Også nuværende borgmester Ole Bondo glæder sig over den kommende skattelettelse.

- Hvor meget det kan mærkes, afhænger af den enkelte familie og summen af dens samlede økonomi, men jeg er sikker på, at for flere familier er det mere end et par nye sko. Herudover er det et stærkt signal for Furesø, at vi kan sætte personskatten ned, så vi ligger i den nederste fjerdedel på landsplan. Det er jeg sikker på, at borgerne i Furesø er rigtig glade for, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere