Farlige studentervogne fik kørselsforbud - chauffør stak af fra kontrol

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi var flere at siddepladserne til studenterne opbygget af paller, som ikke var fastspændt på ladet.

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi var fra torsdag til søndag i sidste uge rundt på hele Sjælland for at tjekke studentervogne og eksamenskørsler.

I TV 2 Lorrys sendeområde omfattede det kommunerne Solrød, Roskilde, Greve, København, Gladsaxe og Herlev.

Mens det for mange studenter endelig var tid at fejre sommerferien, endte dagen for nogle meget brat.

I alt blev der kontrolleret 66 eksamenskørsler, hvoraf der blev fundet 48 forseelser, og 22 chauffører og vognmænd er sigtede i sagerne.

Fire vogne fik et decideret kørselsforbud, fordi forseelserne enten var meget grove, eller fordi det simpelthen var sikkerhedsmæssigt uforsvarligt at lade vognene køre videre.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi så eksempler på, at vekselladet, som studenterne står på under turen, simpelthen ikke var fastgjort korrekt, og det kan få fatale følger i forbindelse med et færdselsuheld. Der var også flere eksempler på, at siddepladserne til studenterne var opbygget af paller, som ikke var fastspændt på ladet, siger politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Forseelserne betød meførte kørselsforbud, og de studerende måtte enten udskyde kørslen eller vente på, at vognmanden sendte en ny studentervogn, oplyser politiet.

Chauffør i Gladssaxe stak af

Tungvognscenter Øst kontrollerede både eksamenskørsler, som enten var klargjort til at køre med studenter, eller som allerede var ude at køre med de glade unge mennesker.

Blandt mange af de andre forseelser havde nogle chauffører ikke styr på køre-hviletiderne, herunder om kontrolapparatet virkede, eller hvordan det skulle betjenes. Ud over dette så man, at chaufførerne manglede at have den rette dokumentation med, eller at de manglede et chaufføruddannelsesbevis.

Desuden spærrede betjentene øjnene noget op, da en chauffør i Gladsaxe stak af fra vognen under kontrollen. Han blev dog senere fundet, og her viste det sig, at han ikke havde kørekort til lastbil.

Politikommissær Henrik Fobian vil derfor gerne takke de årvågne forældre til en af studenterne, som var hurtig til at alarmere politiet, så betjentene kunne få en forklaring på chaufførens pludselige dårlige samvittighed.

- Det er nogle alvorlige ting, vi har set på disse kontroller, og selvom det er vigtigt for de studerende at nå rundt til alle hjem på kortest mulig tid, så skal chaufførerne og vognmændene altså overholde reglerne, siger Henrik Fobian.

Ifølge politikommissæren forsøger man at gå så lidt i vejen for de unges fest som muligt, når man kontrollerer, men ved de grove overtrædelser, ser de ingen anden udvej end at give kørselsforbud.