Far risikerer livstid for drab på tre børn

Mandag begynder retssag mod mand fra Birkerød, der er tiltalt for at dræbe sine to sønner og sin datter.

Borgerne i Birkerød nord for København vågnede den 9. februar op til en rystende nyhed. Tre børn på 10, otte og to år fra byen var blevet dræbt af deres egen far.
      Mandag begynder sagen mod den 44-årige mand ved Retten i Lyngby. Her risikerer faren fængsel på livstid, hvis han i givet fald bliver dømt. Livstid var således straffen i lignende sag, da 51-årige Steen Lassen i maj blev dømt for drab på sin hustru og to døtre.
      Dengang lagde retten vægt på, at drabene var udført særdeles koldblodigt og velplanlagt, og meget tyder på, at det også er tilfældet i sagen fra Birkerød. Detaljerne i sagen har dog indtil nu været skjult for offentligheden.
      Dog fremgår det i retsbogen fra grundlovsforhøret mod den 44-årige, at drabene på de tre børn i et eller omfang var planlagt. Det har også været fremme, at manden fik aflivet sin hund, kort inden drabene.
      De tre drab fandt ifølge anklageskriftet sted i tiden mellem klokken 16 om eftermiddagen den 8. februar og klokken 6.15 den efterfølgende dag, der i øvrigt er farens fødselsdag.
      Her blev de tre børn skudt og dræbt med en kaliber 22 salonriffel af mærket Marlin model 60. Det er ifølge våbenproducentens hjemmeside den mest populære kaliber 22 salonriffel i verden.
      Det er endnu ikke kommet frem, hvor manden havde sit våben fra, men det fremgår af anklageskriftet, at han ikke har haft den fornødne våbentilladelse.
      Det var en sms-besked til børnenes mor, som den 44-årige er skilt fra, der den 9. februar fik hende til at alarmere politiet.
      - I sms-beskeden stod der, at han ville tage børnene med på en rejse, og det gjorde moren meget urolig, så hun ringede til os, har efterforskningsleder Henning Svendsen tidligere fortalt til Ritzau.
      Ved grundlovsforhøret den 9. februar kom det frem, at faren tilstod drabene. Men da selve retssagen er anlagt som en domsmandssag og ikke en tilståelsessag, tyder det på, at manden ikke i fuldt omfang vil tilslutte sig anklagemyndighedens påstande.
      Der ventes dom i sagen tirsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

24-årig stukket ned i København

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere